SEGRE
Agents dels Mossos patrullant ahir a la plaça Sant Joan, en ple Eix Comercial de Lleida.

Agents dels Mossos patrullant ahir a la plaça Sant Joan, en ple Eix Comercial de Lleida.

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

El tema de la seguretat ens toca a tots. En els darrers mesos s’han incrementat els delictes de robatoris arreu: entren als pisos, desapareixen cotxes i hi ha atacs en plena via pública per prendre les bosses i estirar alguna cadena.

Tot això amb violència gratuïta, com em va passar a mi fa quinze dies. Gràcies a un parell de desgraciats, ara tinc el braç trencat, un fort cop al cap i he hagut de renovar carnets, anul·lar targes i canviar panys. Les lleis són massa permissives, als carrers ens sentim vulnerables, sobretot les persones grans, i aquest bonisme dels polítics cap a certs sectors de la societat fa que els delinqüents actuïn amb gran impunitat.

Lleida fa fàstic, no només per la brutícia que s’hi acumula, sinó per la púrria delinqüent que s’hi passeja. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra ni són suficients, ni són efectius. No ho poden ser amb les lleis que hi ha.

Un delinqüent, amb 1, 10, 20 o 30 robatoris o furts no pot estar al carrer. Entren per una porta i surten per l’altra i, si són menors, no els toquis ni un pèl, atès les conseqüències que això comporta en matèria social i econòmica. Així que no cal que esperin a les eleccions. A qui competeixi, sigui del partit que sigui, que posi fil a l’agulla. I si és cosa d’instàncies superiors, que siguin els nostres representants i la nostra veu per reclamar més efectius i mitjans, posar lleis i càstigs més estrictes, mirar qui es deixa entrar al país i canviar aquesta situació.

Tot és conseqüència d’una suma de factors: una política desastrosa, unes lleis injustes i un bonisme, com ja he esmentat, cap a certs sectors d’una societat cada cop més degradada. La violència gratuïta, el poc respecte al proïsme, delinqüents cada vegada més joves i violents, la impunitat d’uns i la inoperància dels altres. Què esperem?, que aquests problemes ens els solucionin els partits de dreta o ultradreta amb les conseqüències que això comportaria en molts altres aspectes? No són sants de la meva devoció. I és tan clar el que passarà que sembla mentida que els nostres polítics no vegin el futur a mitjà termini. I encara es fan creus dels resultats d’Andalusia!

La gent cada cop se sent més insegura, més agredida, més descontenta, més emprenyada i ningú no ens escolta ni ens protegeix. És per tot això que demano que tots presentem les nostres queixes sobre aquest tema o sobre el que ens toqui de més a prop. Aprofitem les xarxes i tots els mitjans que tinguem a l’abast per donar a conèixer els problemes i situacions que patim. La veu d’un no farà gran cosa, la de tots potser arribarà a algun lloc.

tracking