SEGRE
Una imatge massa habitual als carrers de Lleida.

Queixes per la brutícia de LleidaRosa Maria Altés

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Una de les qüestions que fereix més l’ànima dels lleidatans és veure la gran quantitat de brutícia que acumula un dia darrere l’altre la nostra estimada ciutat i això no és degut que Ilnet o l’ajuntament no facin la seva feina, ja que es neteja molt més ara que fa quaranta anys.

La causa és l’incivisme i la guarreria d’una gran part dels nostres conciutadans, començant pels que llencen les cigarretes a terra, com si fos un dret adquirit, continuant pels que ignoren les papereres i contenidors i tiren les deixalles on els va millor i acabant amb el porcs que deixen les caques del seu gos a les voreres.

Per això sense pretendre ser gaire original des d’aquestes ratlles proposo fer alguna cosa per conscienciar la nostra població d’aquest greu problema. Tots els ciutadans majors de 14 anys i residents a la ciutat hauríem de signar un contracte de civisme, que es podria adjuntar amb la paperassa del proper cens municipal i mentre no arribés la data, tots els ciutadans que voluntàriament volguessin fer-ho podríem passar per alguna oficina municipal per signar-lo.

En aquest contracte el ciutadà es comprometria a respectar la normativa municipal sobre sorolls, recollida de residus, reciclatge d’escombraries, etc. i el seu incompliment seria sancionat amb multes de 500 a 1.000 euros i en cas de repetició, del doble. Els que no ho signessin perdrien tot el dret a qualsevol tipus de benefici social o d’ajuda del municipi. Això si més no serviria perquè els incívics, que són molts, no ho tinguessin tan fàcil.

tracking