SEGRE
Centenars de persones es van manifestar ahir des del Camp d'Esports fins al centre penitenciari de Ponent.

Manifestació davant de la presó en suport a un detingut a LleidaAlbert Farré

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Dies convulsos hem viscut arreu del país. Protestes fermes que han donat peu a detencions, ferits i empresonats, que per desgràcia amb el pas dels dies poden passar fàcilment en l’oblit. Mentre familiars i amics segueixen patint en silenci les ferides d’un fill que ha perdut un ull, la detenció d’un amic, l’empresonament d’un germà.

Avui us vull parlar d’un gran amic empresonat a Lleida el dijous 17 d’octubre, el Martí. Molts el coneixen per ser un cantautor conegut a les comarques de Lleida, i tot Catalunya. Veí de Térmens, el seu estimat poble al qual fa referència en les lletres, plenes de sentiments, valors, història i cultura. És d’aquestes persones que sempre et treuen un somriure, compromès amb diferents causes socials, ple de valors i d’estima per la seva terra. D’aquestes persones úniques, de qui mai sents parlar malament.

Al Martí li han pres la seva llibertat cruelment, els qui el coneixem no dubtem ni un instant de la seva innocència, que ara es veurà obligat a demostrar, i no a l’inrevés com hauria de ser en tota democràcia justa. Demano a totes les persones dignes i amb valors que demanin la seva llibertat, ferms i dempeus, sense la por que volen imposar-nos pel simple fet de dir les coses pel seu nom, pel simple fet de manifestar-nos.

Fins al punt en què estem acceptant que el simple fet de participar en una protesta pot causar-nos pena de presó. Sentiments i imatges que fan més d’una època en blanc i negre que alguns creien superada. Martí, volem que tornis amb nosaltres, a la teva vila de Térmens, a fer sonar la teva veu més enllà dels murs que ara t’envolten, perquè les presons no estan fetes per a gent com tu, perquè tu, amic, ets vent de llibertat.

tracking