SEGRE

TONI D.M.

Vull Torre Salses, el Corte Inglés i el que calgui

Recreació del futur parc comercial a Torre Salses

Els promotors de Torre Salses confien poder obrir durant el 2022Go Lleida

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Senyor director, m’atreveixo a fer aquesta carta perquè ha arribat un moment en què no entenc res de res. El nou govern de la Paeria, que es diu progressista, ha vetat el projecte comercial de Torre Salses (que, només per començar, crearia centenars de llocs de treball), perquè, diuen, aposten pel comerç de proximitat. I jo em pregunto, què és el comerç de proximitat? El de la botiga familiar de barri? El de les franquícies del carrer Major o Zona Alta? El de la botiga de productes ecològics, bios, etc. que tan de moda estan i que no hi pots entrar pel caríssims que són? La gran oferta de productes de totes les marques a internet i sense moure’t de casa? No em diran que no és pròxim, només cal aixecar-te del sofà i seure a l’ordinador, i a més t’ho porten a casa.

Recordo perfectament quan Lleida era un referent comercial, no només per als lleidatans sinó de tota la Franja. Fins i tot venien d’Osca, Benasc, Mollerussa, les Borges, Binèfar, etc. a comprar. Ara ja no, i els de Lleida ja fa temps que vam començar a migrar, comercialment parlant, cap a Saragossa o Barcelona. Lamentable, però no ens han deixat cap altre remei.

Senyors governants de la Paeria (ERC, JxC i Comú), vetant un projecte comercial a Lleida vostès el que estan fent és prendre’m la llibertat de poder escollir. Jo i tothom tenim tot el dret a poder decidir el que compro i el que no a la ciutat de Lleida, però per això necessito oferta, i no que ens facin passar a tots per l’ embut que vostès volen. Per cert, senyor alcalde, per què tanta animadversió cap als centres comercials a Lleida? És que no ho entenc! I no em surtin ara amb la cançoneta que cal protegir el comerç de proximitat, que ni vostès saben el que és.

Un altra cosa que no entenc. Des de quan els lleidatans hem de demanar permís a Mollerussa i Tàrrega per realitzar un projecte? Vaig llegir al diari SEGRE que els alcaldes de les esmentades ciutats, juntament amb l’arcaica Fecom, s’havien pronunciat en contra de Torre Salses. Esperpèntic, ja m’agradaria veure què passaria si un projecte com Torre Salses o qualsevol altre es volgués instal·lar a Tàrrega o Mollerussa. Dubto que demanessin l’opinió de l’alcalde de Lleida. I és que, tot plegat, fa riure.

Senyor alcalde, vostè i el seu equip (que sembla que tant menyspreen qualsevol iniciativa econòmica) estan enfonsant la meva estimada Lleida, això sí, amb bones paraules i filosofades que no porten enlloc. Potser que comencin a trepitjar la ciutat, i molt especialment els barris, i surtin dels seus despatxos, perquè de moment l’únic que han fet ha estat penjar i despenjar pancartes, i això no dona de menjar a ningú.

tracking