SEGRE

Junta de Personal de lHospital Arnau de Vilanova de Lleida

Ni herois ni màrtirs

Imatge de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Des de la Junta de Personal de l’Hospital Arnau de Vilanova volem transmetre la indignació i impotència davant dels fets que dia rere dia vivim al nostre centre. No hem deixat de denunciar públicament la falta d’equips de protecció individual per a les treballadores i treballadors així com per als usuaris i les conseqüències gravíssimes que pot comportar una mala previsió i actuació immediata per frenar el contagi del Covid-19 entre el Personal Sanitari. El material que arriba és insuficient per garantir la protecció dels professionals i usuaris.

Denunciem, d’una banda, la falta de proves diagnòstiques als professionals, ja que són més del 16 per cent els professionals contagiats, la qual cosa representa un percentatge superior al dels països de la Comunitat Europea. Per tant, és primordial realitzar les proves, a fi de garantir la seguretat del mateix treballador i dels pacients.

D’altra banda, exigim a les autoritats i/o a qui correspongui que dotin del material necessari per poder garantir la seguretat dels professionals, ja que la principal via de contagi és el contacte directe amb els pacients. Tanmateix, demanem que facin arribar les proves diagnòstiques tant per als pacients com per al personal sanitari, atès que és de vital importància que el professional treballi protegit de manera segura i evitant ser un mitjà de contagi a l’hora de desenvolupar la seva feina. Estem suportant amb dignitat i ètica professional la falta de seguretat laboral, però ha d’haver-hi per part de les institucions sanitàries uns responsables que facin front a les actuals circumstàncies. Quan passi tot, esperem que es reflexioni i s’analitzi quin tipus de sistema de salut volem tenir.

Alhora, volem felicitar i agrair a tot el personal del nostre centre la feina que estan realitzant durant aquesta crisi, sense oblidar-nos de totes les iniciatives d’ajuda de la població i empreses que ens ajuden de forma altruista. Per acabar, no som ni herois ni màrtirs, volem salvar vides sent responsables també de la nostra pròpia.

tracking