SEGRE

MONTSERRAT GEA SÁNCHEZ

El Dia Internacional d'Infermeria que ningú esperava

Presidenta del Col·legi oficial d’infermeres i infermers de lleida

Infermeres de l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova.

Infermeres de l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Així és com ens trobem el dia d’avui, donant la cara. Lluitant en primera, segona, tercera línia, contra aquesta pandèmia que connecta de forma ineludible totes les infermeres i infermers del món. La Covid-19 ha esdevingut l’eix de totes les aliances internacionals, accions, iniciatives i, fins i tot, pressupostos que les infermeres hem desenvolupat en els últims anys i que havien de ser més eficients i visibles que mai, aquest 2020. I, segurament, és per això que ens hem plantat davant una situació extrema amb una força i capacitat de lideratge que sobrepassa l’àmbit local.

Les infermeres i infermeres de Lleida ho sabem bé i hem aprofitat tots els recursos que ens ofereix aquesta “infermeria mundial en xarxa” (Nursing Now®) per alleugerar el patiment que ha portat aquesta crisi sanitària a la nostra comunitat. Les infermeres no podem ancorar-nos en el desànim que produeixen les condicions de treball extremes, la por pels gairebé 50.000 sanitaris contagiats arreu de l’estat o les vides perdudes que compten per milers, per milions...

Avui, més que mai, hem de ser conscients que està a les nostres mans aturar aquesta pandèmia i ho hem de fer des del lideratge en tots els àmbits: el de la pràctica infermera, el de la ciència… i, indiscutiblement, en els estats, en els governs en tots els seus nivells; perquè o les Polítiques de Salut Pública entomen el lideratge i el coneixement de la Infermeria o el sistema serà incapaç de resoldre les necessitats de la comunitat i, molt menys, d’adquirir cap mena de resiliència. Així doncs, gaudiu d’aquest dia amb orgull i tingueu molt present que “som infermeres, som poderoses”!

tracking