SEGRE

ANTONIO LÓPEZ LÓPEZ

El risc d'una trobada d'adeptes a la pseudociència

“Petons i abraçades”, sense mascaretes i dinar de germanor - La mateixa entitat va ser la que ahir va difondre un vídeo en el qual es pot veure desenes de persones a l'espai natural. Cap d'ells no porta mascareta i no mantenen el mínim d ...

“Petons i abraçades”, sense mascaretes i dinar de germanor - La mateixa entitat va ser la que ahir va difondre un vídeo en el qual es pot veure desenes de persones a l'espai natural. Cap d'ells no porta mascareta i no mantenen el mínim d ...SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Aquest diari s’ha fet ressò d’un recent “dinar de germanor amb petons i abraçades” a Balaguer. Deien que s’hi va aplegar un centenar de persones d’una associació anomenada Dolça Revolució per tal de demostrar que el Miracle Mineral Supplement (MMS: una solució el nom de la qual és, com a mínim, sospitós, que ho cura tot excepte els peus plans i la ximpleria) és efectiu contra el coronavirus. I de pas per passar-se per l’arc de triomf les mesures de l’estat d’alerta. En fi, un simpàtic botelló de gent solidària amb els que pensen que aquests darrers tres mesos hem estat fent el ruc seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

No entraré a desacreditar els arguments d’aquest grup de devots de la pseudociència. Tampoc serviria de res. Quan parlen de l’origen i remeis de les malalties, del perill de les vacunes i del 5G o de les meravelloses propietats d’algunes herbes tòxiques, invoquen experts que no ho són, estudis inventats o no validats i testimonis irrellevants. A més, per a ells, institucions científiques i sanitàries formen part d’una espècie de conspiració universal destinada a amagar la veritat.

Fins aquí, perfecte: cadascú que faci amb la seva pròpia salut el que li doni la gana i que prediqui des del seu púlpit les creences que vulgui. En el cas dels de Dolça Revolució, com si volen xuclar la barana de l’hospital i després ficar-se un xarrup d’MMS per mostrar al món que les autoritats sanitàries i els científics estaven equivocats al prohibir les seves pràctiques. Però, tret que hagin decidit aïllar-se completament fins a estar segurs que el seu experiment ha funcionat, aquesta gent està atemptant contra la salut pública, arrogant-se, en honor a les seves creences, el dret a contagiar-nos a tots, rient-se del sacrifici que la majoria hem fet amb el confinament, i oblidant les gairebé 30.000 víctimes mortals. Aquí s’imposa una actuació immediata de les autoritats. No n’hi ha prou amb les multes. Cal recollir tot el grup, actuar penalment contra els responsables i confinant la resta.

Però no ens fem il·lusions: si creixen exponencialment fins a assolir una massa crítica d’adeptes, algú els acabarà acollint. Això va passar amb l’homeopatia a diversos països europeus. Al cap i a la fi, aquesta gent deu votar.

tracking