SEGRE

Equip Carril Bici de lINS Manuel de Montsuar

Carril bici a les escoles Espiga, Sant Jordi i l'INS Manuel de Montsuar

Membres de la plataforma En Bici Per Lleida al carril bici de l’avinguda del Segre.

Membres de la plataforma En Bici Per Lleida al carril bici de l’avinguda del Segre.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Els claustres de professorat de les escoles Espiga, Sant Jordi i l’INS Manuel de Montsuar fa temps que perseguim una proposta en consonància amb l’Agenda 21 i amb els ODS 2030: demanem a la Paeria la creació d’un carril bici adequat perquè famílies, alumnat i professorat es puguin desplaçar de forma sostenible i sense perills.

Sabem que hi ha dificultats, tant pel camí de Montcada com per l’N-230, però un govern progressista ha de prioritzar el respecte al medi ambient, ser valent i donar resposta a les demandes de la ciutadania. Fins ara, només s’han constatat les dificultats d’aquest projecte, sobretot econòmiques, però no s’estan explorant solucions i així no avançarem mai. És evident que això implica un cost econòmic, però també és cert que existeixen altres opcions tècniques factibles per valorar com ara reduir la velocitat dels vehicles, fer canvis en la senyalització, buscar coordinació amb altres administracions, explorar els sentits únics, estudiar vies alternatives, etc. Es tracta d’una acció necessària i útil, i més ara amb la situació relativa al Covid-19, gràcies a la qual moltes persones han descobert els beneficis de la bicicleta. A més, és un llegat permanent per a les noves generacions.

Els 3 centres educatius es troben en la mateixa ruta i la creació d’aquest carril bici disminuiria força el trànsit. Al camí de Montcada no existeix voral en molts trams i això fa que sigui un trajecte perillós. Aquesta ruta podria ser un primer pas per a altres carrils verds que connectin Lleida amb poblacions com Alpicat, Torrefarrera o centres esportius com el CN Lleida. Es tracta, doncs, d’educar en valors sostenibles i de futur i així evitar l’ús excessiu de vehicles contaminants que poden provocar accidents. Preguem, doncs, que es tingui en compte la nostra proposta i que es prenguin mesures al més aviat possible.

tracking