SEGRE

Helena Motos Hervás

Cop d'estat a la residència d'avis Mare Jane de Cervera

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

La residència Mare Janer de Cervera és una entitat d’iniciativa social, en què més de la meitat de les seves places són públiques. L’objectiu de l’entitat ha estat prioritzar la qualitat i el benestar de les persones que hi viuen i també de les seves famílies i la dels seus treballadors i treballadores.

Però des de fa un temps, a la residència Mare Janer es viu una situació totalment injusta i del tot innecessària. Els treballadors i treballadores, que dia a dia desenvolupen una tasca directa amb els residents i que poden veure com la gestió afecta el benestar de la residència, se senten intranquils en observar que el Patronat posa obstacles i desautoritza la Direcció per crear un ambient enterbolit i de favoritismes.

Es reben crítiques equivocades d’una part del Patronat pel que fa al funcionament de la residència simplement per defensar interessos espuris (contractació per part d’un dels paamb tot el que suposa això pel que fa al conflicte d’interessos i de discriminació de drets entre treballadors, fer prevaler arguments difamatoris i no contrastats envers alguns dels empleats).

Els patrons són persones voluntàries que no tenen la formació adequada per dirigir una residència. No és lògic que aquestes opinions passin per sobre de criteris professionals, de la direcció i de la mateixa normativa dels departaments corresponent (Treball, Salut i Justícia). Sabem que han dimitit patrons perquè també hi discrepen i han viscut clima d’hostilitat.

La majoria de treballadors i treballadores volen donar suport a l’actual direcció i no volen que es canviï, perquè són testimonis del bon clima de treball que s’ha creat. I no només això, aquesta dinàmica de diàleg i de comunicació constant també s’ha fet extensiva als residents i a les seves famílies. I no obviem la situació de crisi que estem vivint des del mes de març a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 al centre.

Demanem al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que digui qui han de ser realment les persones que gestionen les residències i el seu funcionament: si professionals o voluntaris. Malgrat ser un centre de titularitat privada, la residència Mare Janer té un conveni de col·laboració amb l’administració, per tant, rep diners públics. Entenem, doncs, que l’administració en té responsabilitat.

Convidem, també, el Patronat que faciliti l’entesa i no es dediqui a instaurar conflictes a la residència que generen incertesa i angoixa entre els empleats. El que toca és sumar esforços per protegir els avis i els treballadors i treballadores en lloc de lluites de poder. La pandèmia, la sobrecàrrega de treball i l’estrès laboral situen la residència en una situació de vulnerabilitat.

tracking