SEGRE
Actes entre el 10 i el 13 de maig. En actualització...

Festa Major de Lleida 2019Itmar Fabregat

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

No soc d’escriure molt, i encara menys de queixar-me de decisions polítiques, però aquest cop, tot i el meu pesar, crec que ho he de fer.

És cert que la realitat sanitària en la qual ens trobem ha de fer plantejar la festa major de Lleida, però si ens trobem en aquesta situació, potser hauríem d’haver estat més austers, i per molt que pugui agradar, no portar grups tan potents com Oques Grasses o Zoo, ja que al final es fa una gran despesa per portar-los de manera gratuïta, tot i que no tots els ciutadans en podem gaudir.

I on trobem els errors? En primer lloc, en la manera d’aconseguir les entrades, ja que el sistema va quedar col·lapsat, com era d’esperar, i va provocar que alguns ciutadans agafessin més entrades de les necessàries. Això hauria tingut solució, ficant un mòdic preu d’1 euro, per exemple, a retornar si hi assisteixes. És simbòlic, però molta gent sols agafaria les entrades que necessita.

En segon lloc, hom pensa que s’hagués pogut fer un filtratge almenys durant les primeres 48 hores, perquè fos prioritària l’adquisició d’entrades per gent empadronada a Lleida, ja que sense menystenir els veïns d’altres municipis, entenc que si jo pago uns impostos a una ciutat, també haig de tenir un retorn en coses tan simples com aquesta.

I, per últim, tal com he començat, en una festa marcada per la situació de pandèmia que ens toca viure, potser hauria estat millor no portar grups que generen tanta expectació.

No tot és negatiu, i quan hi ha encerts en decisions també s’ha de dir. Ja serà el segon any que els focs artificials se celebren des de la Llengua de la Seu Vella, un dels millors encerts de la regidoria de Festes, fet que fa que no hi hagi aglomeracions al Riu Segre, i que es puguin veure des de qualsevol punt de la ciutat. Molt bona festa major de Lleida.

tracking