SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Estimada Gisela, et vaig conèixer dins una sala preciosa, en una mena de palau amb galeries entorn d’un pati, la tarda que s’hi va presentar al públic El vuitè nan. Potser et van agradar les rajoletes verdes, blaves i blanques de les parets. Aquella mena de palau havia estat molt de temps enrere un lloc de descans, com si diguéssim de vacances. Ara hi ha les oficines i les grans sales de l’Institut d’Estudis Catalans, on treballen persones estudioses, semblants a la Maria, la teva mare. La teva mare va estudiar molt i es va proposar llegir molts llibres que jo havia escrit. Ja et devia dir que ella i jo ens vam fer amics, i per això em fa goig dir-te tot això.

Tu vas assistir a l’acte de presentació del llibre, la teva mare et portà a la tauleta i et van demanar si volies dir què et semblava el llibre que llegiu amb la mare, cada dia un trosset. Ara que ja n’heu llegit unes bones pàgines, et deus trobar acompanyada del colom Colim i de les cigonyes, i dels set nans que aviat seran vuit. Jo, que he escrit aquell llibre, em vaig quedar molt parat i molt satisfet quan vaig veure que t’acostaves al micròfon. De seguida la mare va explicar a la gent de les butaques com era el conte, i tu no vas tenir vergonya de dir al micròfon que t’agradava qui-sap-lo. Després la mare va llegir un trosset del llibre dels vuit nans i va dir que jo escrivia d’una manera que emocionava. El que es va emocionar vaig ser jo en sentir tan ben llegit aquell tros del llibre i saber que t’agradava.

El llibre està dedicat a una nena de tres anys que es diu Urgell, i fixa’t, Gisela, mentre tu ja comences a entendre que els llibres els escriuen senyores com la Maria Pujol, la mare, tan fina, o senyors com jo, que portem barba, la nena de la dedicatòria del llibre, la Urgell, encara no ho entén. Ara veuràs i entendràs que tu, als teus sis anys, ets força més gran que la Urgell. Una persona comença a ser gran quan entén el que llegeix. Tu llegiràs molt aviat, la Urgell més tard. Però quan totes dues sereu lectores estaré tot satisfet que em digueu que us ho passeu bé amb els meus contes. Gisela, voldries fer un petó a la mare de la meva part? Gràcies.

tracking