SEGRE

LA CARTA DEL DIA

Dolors Tehas

Proposta per a l'ús de l'estació d'autobusos

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El passat 24 de març, l’estació d’autobusos de Lleida va passar a ser gestionada per la Generalitat i la Paeria. Es posava en coneixement que es convertia en un baixador fins que entrés en servei la nova terminal l’any 2024.

També s’indicava a través d’una publicació a SEGRE que s’admetien suggeriments per donar un nou ús a aquest edifici.

Com a usuària habitual de transport públic que ve dels municipis de les rodalies, proposaria deixar aquest edifici com a baixador, però solament d’autocars d’arribada diària, i deixar igualment la parada de tots els autocars a la nova terminal, cosa que no crec que sigui forassenyada, ja que la major part dels municipis disposen de dos parades. Penso que fora bo tenir en compte la ubicació d’aquest baixador (més cèntrica) i continuar beneficiant els comerços d’aquest entorn, ja que poden quedar força afectats. Un altre sector que també queda afectat és l’estudiantil, ja que els instituts queden al doble de distància de la que hi ha ara.

L’encant del barri antic i el seu entorn (ponts d’accés, zona verda del riu, Camps Elisis), motiu d’atracció turística, i un dels millors reclams de la ciutat, se’n pot ressentir per la reducció de l’afluència de vianants en aquesta zona.

Des de la meva humil opinió, per aquestes raons i d’altres que no se m’acudeixen, jo proposaria que aquesta zona continués amb l’ús de baixador de les línies que no són de llarga distància, i també instaria els veïns de la zona, associacions, comerços etc. a fer les gestions adients per poder mantenir actiu aquest baixador per tots aquells beneficis que comporta

tracking