SEGRE

Ramon Pujades Civit

Per una Paeria pulcra i digna

GRUP TURÓ SEU VELLA 2030

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Ens preguntem si entre el mig centenar de membres que integren el flamant Consell de la Ciutat, l’alcalde Miquel Pueyo podria trobar algun assessor per donar brillo als escuts de la ciutat i a la làpida de la taula de canvi de la façana de la Paeria, que de ben segur cada dilluns saben veure els cantaires per a la llibertat dels presos polítics. També ens preguntem si algun altre membre del Consell de Ciutat el podria orientar de com fer una neteja a fons de la brutícia acumulada als vitralls del sostre del pati interior de la Paeria.

El que volem dir és que ja hora de prendre consciència que els forasters i les persones il·lustres que visiten el Palau de la Paeria s’adonen d’allò que les lleidatanes i els lleidatans no sabem ni volem veure, que la pulcritud brilla por su ausencia al Palau de la Paeria, fent evident aquella maledicció de Lleida siete veces inmortal y siete veces puerca. Sentència amb la qual l’insigne professor i historiador senyor Josep Tortosa anava educant i formant, a finals dels anys seixanta del segle passat, els futurs mestres de l’escola Normal de Magisteri, tristament ja desapareguda als peus del Turó de la Seu Vella. Potser també ja comença a ser hora de recordar que ara ja fa 35 anys, com a Coordinador de Relacions Ciutadanes, vaig assumir la responsabilitat d’endreçar el Palau de la Paeria amb motiu del canvi de govern i l’arribada de l’alcalde de Convergència Manel Oronich, que només seria paer en cap dos anys per una moció de censura amb suport de regidors trànsfugues, que en gratitud a la seva complicitat van ser molt ben remunerats amb càrrecs i altres prebendes pel nou govern socialista de l’alcalde Siurana.

Cal recordar que a l’arribar a la Paeria la primera feina va ser durant l’estiu, gràcies al bon fer i l’ajut de professionals de Lleida: recuperar la dignitat dels escuts de la ciutat de la façana de la Paeria, així com també fer possible que tornés a passar la llum de tots colors pels vitralls del sostre del pati interior cobert del Palau de la Paeria. Ara, passats 35 anys, des del Grup Turó Seu Vella 2030 volem demanar al paer en cap Miquel Pueyo que, abans no acabi el mandat de la seva legislatura, doni l’ordre de tornar a fer lluir els escuts i la taula de canvi de la façana de la Paeria.

A més, tenint en compte per la nostra experiència que el cost és mínim, també demanem fer la neteja de la brutícia acumulada durant 35 anys als vitralls de la claraboia del pati interior de la Paeria. En el suposat que cap dels projectes multimilionaris dels Next Generation que gestiona el tinent d’alcalde Antoni Postius no pogués assumir la petita despesa de netejar la brutícia dels vitralls o bé no trobés la partida de com pressupostar l’operació de recuperar la dignitat de la façana de la Paeria, el Grup Turó Seu Vella 2030 estaria disposat a encarregar-se’n, de la mateixa manera que durant més d’un any ha anat fent per dignitat amb les restes arqueològiques de l’espai de la muralla romana, per responsabilitat patrimonial compartida i per no suportar més veure la cara de repugnància de turistes i visitants del Turó de la Seu Vella.

Amb tot respecte, hem de recordar que els estimats Il·lustres alcaldes Antoni Siurana i Àngel Ros durant els seus llargs mandats tampoc van saber veure la brutícia dels vitralls i l’erosió degradant de la taula de canvi dels escuts de la façana de la Paeria. Potser perquè afeixugats per fer realitat el progrés social i econòmic de Lleida, quan cada dia entraven i sortien de la Paeria, no tenien la mirada enlairada. Ben cordialment, persistirem!

tracking