SEGRE

SomVeïns

Ventall per promoure la convivència entre el veïnat al Centre Històric

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Què dir sobre el ventall de Locomía presentat fa poc... No és un treball del grup de dinamització perquè no compta amb l’aprovació de tots els membres del grup de dinamització. És un ventall que vol abarcar molts aspectes: rutes saludables, comerços, restauració, civisme, etc., però, per poder ser útil de debò, hauria d’anar acompanyant del regal d’una lupa.

Des de SomVeïns havíem demanat un ventall que promogués el civisme i que aquest marxandatge anés acompanyat d’una part fonamental i essencial: educadors de carrer. El civisme neix, es genera, es manté de dues maneres: per inspiració en les accions que veiem (amb l’exemple) i amb educació. SomVeïns va manifestar als responsables de Participació que aquest ventall no va dirigit a les persones que viuen i conviuen al barri, sinó a les que venen puntualment al Centre Històric. No s’ha fet cap esforç per millorar el ventall anterior: únicament s’han canviat els dibuixos i s’ha afegit el text amb altres idiomes. No fa cap referència a les mínimes normes de convivència. S’ha copiat el ventall anterior, el mateix model fallit.

És una presa de pèl, ja que no han tingut voluntat de millorar un projecte que venim reclamant fa molt de temps. Han presentat un esbós amb mínimes modificacions i deixant només un dia per fer observacions. De res serveix fer reunions de dinamització, consells de zona o ciutat si després no es compleix amb el que es parla. La realitat ens demostra que l’únic interès és presentar projectes i gastar diners, encara que no serveixi per a res. Aquest ventall, igual que l’anterior, és un nyap carregat de molta informació que és irrellevant.

La població d’Alcarràs, ja fa uns anys, va realitzar el díptic Actuacions per a la convivència veïnal, un molt bon exemple de voluntat d’arribar a tothom i millorar la convivència. Aquest díptic es va fer en diferents llengües (anglès, català, castellà, romanès, francès, rus, etc.) amb dibuixos i texts senzills i entenedors. Desitgem que algú el miri i entengui el que portem reclamant. No vam assistir a la presentació del ventall per no estar d’acord amb el disseny i el missatge.

tracking