SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La situació que s’està vivint al servei d’urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova en els últims mesos d’elevada afluència de pacients i de llargues demores assistencials preocupa els professionals i treballadors de l’esmentat centre hospitalari, dels quals nosaltres, la junta de personal, som els representants. En el nom de tots ells volem transmetre a la ciutadania que el nostre compromís amb la salut i la cura de tots és la nostra màxima prioritat. Perquè això sigui possible s’ha de comptar amb els mitjans, els espais adequats i amb el personal sanitari en nombre i condicions de feina òptims per poder realitzar la seua tasca amb els estàndards de qualitat propis d’una societat desenvolupada com la nostra. Ni hem comptat amb aquests mitjans ni el nombre de treballadors ha estat l’adequat.

Les condicions en les quals hem hagut de realitzar la nostra tasca han estat molt dures. L’alta afluència i les demores assistencials obliguen a esperes prolongades als passadissos i a doblar boxs d’urgències en uns espais que fa temps que se’ns han quedat petits. Situacions que són indignes per als pacients i els seus acompanyants. Condicions de treball que obliguen a un sobreesforç i a un estrès continuat dels professionals que els atenen, suportant una enorme pressió que posa en risc la seua salut física i mental.

El sistema es veu sotmès a una tensió tal que provoca disfuncions, malestar, crispació. Però, així com la resposta del personal ha estat, com sempre, la de no rendir-se i la de complir com millor poden amb el seu deure, la de la direcció i la gerència de l’hospital no ha estat a l’altura. La gestió ha estat pèssima, la resposta tardana i el descontentament generalitzat, tant del personal com dels usuaris.

La nostra última reunió amb la direcció i la gerència per tractar la problemàtica d’Urgències va ser a finals del mes d’octubre. Des d’aleshores no se’ns han donat més explicacions ni hem rebut respostes efectives i a temps a les nostres peticions. L’obertura de llits ha arribat tard, setmanes després que desenes de pacients hagin patit unes condicions assistencials impròpies. La situació ha estat i continua sent insostenible. No podem permetre el que està succeint. Tornem a denunciar que el deure dels nostres responsables és actuar amb previsió, coneixement i decisió suficients per donar la resposta que tant els treballadors de l’hospital com la ciutadania demanen, necessiten i mereixen.

tracking