SEGRE

Lluís Schell

Inacabable onada de robatoris a l'Horta de Lleida: tenim por i n'estem fins als collons!

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Que no em digui ningú que m’estic passant, a mi també m’han entrat a robar. Resulta que tenia guardada una notícia similar que es va recollir a la premsa lleidatana de l’any 1991, concretament l’11 d’abril al núm. 2.958 del diari SEGRE, amb el titular següent: La “Horta” de Lleida se siente desprotegida. A la pàgina 44 el periodista Xavier Rius comença el seu un article tot dient: “Aseguran que todos los días tienen conocimiento de algún robo, asalto o atraco.” Dos dies després es publica al Diari de Lleida, a la pàgina 11, el següent article de la periodista Magda Gutiérrez: Els veïns del camí de Montcada critiquen la desprotecció policial.

Com a veí del camí de Montcada, el dia 14 d’abril del 1991, a la pàgina 9 del diari SEGRE, es publica un escrit meu a l’espai Correo Segre, on denuncio l’onada de robatoris a l’Horta de Lleida, la nostra indefensió i indignació enfront uns fets que no tenen fi, tot exigint a les autoritats competents protecció i solucions immediates. El dia 18 d’abril, a la pàgina 6 del diari SEGRE, l’aleshores candidat d’ERC a la Paeria Xavier Sàez escriu: “ERC i els problemes de l’Horta: la denúncia de més d’un delicte diari en els terrenys de l’Horta creiem que és més que suficient per tal d’exigir de manera immediata l’establiment d’una patrulla rural de la policia municipal, ja que un servei d’aquest tipus faria desistir en més d’una ocasió els delinqüents. Aquesta mesura, per tant, entra amb caràcter prioritari en el programa d’Esquerra Republicana de Catalunya per a l’Horta lleidatana en les pròximes eleccions municipals.” Potser era una bona mesura però no es va aplicar al seu moment ni s’ha aplicat posteriorment amb l’actual govern municipal, segurament que se la va emportar el vent... Ara que ja estem al 2023, és a dir, 32 anys més tard, la situació a tota l’Horta de Lleida no s’ha solucionat sinó que ha empitjorat d’una manera vergonyosa, degut a una clara passivitat de les autoritats responsables. Abans-d’ahir, per no variar, es van produir tres robatoris a les partides Alpicat, Boixadors i Canet.

Pel que fa a l’any 2022, ha sigut un any continu de robatoris a totes les partides de l’Horta, que es van publicant als diferents grups de Whats- App, amb una total indefensió dels veïns, un no viure inaguantable, una por al cos cada vegada que tornes a casa i la corresponent indiferència de l’autoritat competent, que no és capaç d’acabar amb aquesta onada de robatoris que ja fa massa anys que dura. Crec que tenim dret a exigir una resposta/acció contundent i definitiva de les autoritats corresponents per continuar vivint tranquil·lament a casa nostra, ja paguem prou impostos, i tenim tot el dret a ser protegits.

tracking