SEGRE

LIDERATGE

El següent nivell de la teva carrera professional

Creat:

Actualitzat:

Per aconseguir un èxit espectacular en la teua carrera professional, has d’aparèixer als ulls dels altres com una persona autèntica. Ser autèntic significa dos coses: 1) Que et comportes realment com el que sembles o dius que ets, i 2) Que tens una personalitat atractiva, que impressiona favorablement els altres i que els fa sentir-se bé al teu costat.

Avui dia, hem descobert una manera senzilla de mesurar l’autenticitat: a través dels resultats en els tests d’Intel·ligència Emocional (IE).

Efectivament, s’ha demostrat la forta correlació positiva entre els nivells d’IE d’una persona, i l’etiquetatge d’aquesta com a autèntica per part de les persones que treballen amb ella. Les persones no acceptem demostracions d’IE sense més ni més. Som massa escèptics i desconfiats.

No només necessitem veure signes d’intel·ligència emocional somriure, mirar als ulls, escoltar amb atenció, sinó que necessitem comprovar que a la persona li surt de dins, que les seues emocions són autèntiques. L’autenticitat requereix vulnerabilitat, transparència i integritat.

O, si volem resumir-ho molt, es tracta de ser sincer/a. Us resumiré alguns trets que us ajudaran a mesurar la sinceritat d’una persona, segons diversos comportaments que podeu observar:

1) Les persones genuïnes no miren de fer coses que agradin a la gent. Fan el que les seues conviccions els indiquen que han de fer, sense més ni més. Forgen els seus propis camins. No necessiten l’admiració d’altres per sentir-se bé amb si mateixes.

2) No prejutgen els altres ni els esdeveniments de manera anticipada, dogmàtica i inflexible. Són de ment oberta. Els agrada, primer, analitzar les coses obertament; i, només després, prendre decisions. Saben rectificar els seus errors, sense donar-ne la culpa als altres.

3) Són generoses. De fet, creuen que l’èxit dels altres és el seu propi èxit. Veuen els altres com a membres d’un mateix equip. Es fixen més en les coses que els uneixen als altres que en les coses que els separen.

4) Tracten tothom amb el respecte que es mereixen, perquè creuen sincerament que no són millors o superiors que els altres. No busquen ser el centre d’atenció, o mirar de capitalitzar els assoliments d’altres persones com a èxits propis.

5) Són dignes de confiança. La persona genuïna vol dir el que realment diu; i, si es compromet, ho respecta.

6) Són de pell gruixuda. Aguanten millor que altres els desacords de caràcter, petites faltes o greuges dels altres cap a elles. No guarden rancors. Aprenen a viure amb les alegries i tristeses de cada dia.

7) Presten tota la seua atenció al que estan fent. No miren els telèfons quan parlen amb els altres. Ens tracten amb exquisida cortesia i atenció. Ens fan sentir importants.

8) No són hipòcrites. Les persones genuïnes practiquen el que prediquen. No et diuen que facis una cosa i, després, que facis al contrari.

9) No es vanaglorien. Tots hem treballat amb persones que no poden deixar de parlar de si mateixes i dels seus assoliments. T’has preguntat alguna vegada per què? Es vanten perquè són insegures i estan preocupades que, si no assenyalen els seus èxits, ningú se n’adonarà. Les persones genuïnes no necessiten presumir.

“Sigues tu mateix. Els altres llocs estan ocupats”, Oscar Wilde. Que tinguis un feliç dia!

tracking