SEGRE

COL·LABORACIÓ

Perseguint somnis

portaveu de Cs Lleida

Perseguint somnis

Perseguint somnisSEGRE

Creat:

Actualitzat:

No revelem cap novetat quan diem que la prioritat de Ciudadanos Lleida és l’ocupació i la lluita contra l’atur. Es tracta de la principal preocupació dels ciutadans, tal com ho destaca qualsevol enquesta d’opinió, però és que a més al nostre grup ens toca molt de prop: nosaltres, que mai no hem tingut cap càrrec fins ara i venim d’exercir les nostres professions, sabem el que és preguntar-se com serà el mes que ve.

No és que comprenguem el que és estrènyer-se el cinturó, sinó que ho hem viscut a les nostres carns, i per això tenim gravat a foc que poder treballar és indispensable per poder viure dignament.

Encara que podem alegrar-nos que Lleida és una de les províncies amb menys atur de tot l’Estat, no és menys cert que les dades continuen sent preocupants: la majoria de llocs de treball són temporals, fins al punt que a la nostra província una persona demandant d’ocupació realitzarà 1,95 contractes anuals, i sempre que no sigui parat de llarga durada, ja que estudis consultats ens revelen que aquest col·lectiu només troba feina en un 5 per cent de les ocasions. Per no parlar dels més de 10.000 aturats que no reben cap prestació. Comprenen ara la nostra obsessió?

És per aquesta raó, i malgrat les dificultats que tenen els ajuntaments per generar polítiques de creació d’ocupació, que des de Ciudadanos hem volgut aportar solucions a aquest problema en forma d’ajuts a fons perdut al teixit empresarial.

Uns ajuts de fins a 2.000 euros que no han de tornar-se i que poden sol·licitar-se a partir d’aquest mes de juliol, tant per obrir un negoci nou, com per apuntalar i reforçar aquells que ja funcionen.

Uns ajuts que poden fer que persones com el Miquel facin el salt i obrin un quiosc per vendre diaris, ja que des que l’últim va tancar al seu barri, han de caminar una barbaritat per comprar la premsa.

O que la Rosita, treballadora d’una fàbrica tèxtil que va tancar deu fer set anys, pugui començar un petit negoci d’arranjaments. Però també que la Nuria, que és propietària d’un bar, pugui comprar per fi una cafetera i deixar de tenir-la en rènting.

O que el Paco, pintor, pugui plantejar-se canviar la furgoneta amb la qual treballa actualment. I que el Sergi potser pot fer reformes al local per tenir-lo com sempre va voler des d’un principi.

Doncs bé, tant el Miquel, com la Rosita o la Nuria, el Paco i el Sergi tenen tota la informació a l’adreça web de www.paeria.cat/subvencions o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OMAC).

Des de Ciudadanos esperem que aquests ajuts siguin un incentiu que faciliti fer el pas als qui tenen la inquietud d’iniciar una aventura o apuntalar la que ja van emprendre fa més o menys temps.

Com bé saben tots els emprenedors de la nostra ciutat, impulsar un negoci és una cosa molt personal en la qual s’inverteix tota l’energia, el temps i els diners.

Un somni que es persegueix i es lluita cada dia perquè tiri endavant i es converteixi en realitat. Nosaltres treballarem sense parar per ajudar que sigui més fàcil continuar perseguint aquest somni.

tracking