SEGRE

COL·LABORACIÓ

Apostant per la innovació, la investigació i el desenvolupament

portaveu de Cs Lleida

Apostant per la innovació, la investigació i el desenvolupament

Apostant per la innovació, la investigació i el desenvolupamentSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa dos setmanes es van inaugurar les instal·lacions dels laboratoris Eurecat al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL). Ofereix un laboratori industrial on les empreses de Lleida poden fer assajos en condicions climàtiques controlades o de resistència de màquines i materials i mesurament de magnituds físiques i anàlisi d’instal·lacions hidràuliques i oleohidràuliques. A més, les empreses poden tenir accés a transferència de tecnologia en temes de biotecnologia i digitals, a part dels industrials.

Sens dubte, és una excel·lent notícia, no només per a la nostra ciutat, sinó per a la nostra província. L’estreta relació entre el món del coneixement que propicia la universitat, i la seva aplicació en les empreses de Lleida es materialitza en un constant augment d’ofertes de llocs de treball altament qualificats en les firmes situades al PCiTAL.

L’equip d’Eurecat treballa ara mateix en vint-i-vuit projectes d’investigació, dels quals seixanta són amb empreses i la resta d’àmbit europeu.

En una província com la nostra, amb un pes del sector agroalimentari tan potent, és crucial dotar de les millors eines perquè les empreses puguin investigar, analitzar, fer assajos i millorar els seus productes o obtenir patents. En un entorn com el del Parc, a més s’obté un clima de treball en cooperació, un caldo de cultiu que fa que es vagin creant nous projectes i noves empreses que són fruit del coneixement i les relacions mútues. A Ciutadans vam decidir apostar des del primer dia per lluitar per la viabilitat del PCiTAL. La nostra ciutat ha de ser capdavantera en R+D+i i ha de ser capaç d’oferir tant a aquells que s’estan formant en carreres universitàries com en formació professional, una porta oberta que aquest coneixement es porti a terme mitjançant la formació dual, i que les empreses aportin així mateix l’experiència acumulada i es beneficiïn de les aportacions dels joves i els puguin incorporar a les seves plantilles.

Aquest model de suport mutu hem de procurar expandir-lo a la resta de la província, a les seves empreses i als seus estudiants, garantint l’accés de tot aquell que ho desitgi, en una aposta de futur per a tot Lleida. Hem de donar a conèixer tot el que el Parc pot oferir, les seves empreses i els seus projectes, els seus emprenedors i les seves investigacions.

També vam conèixer que l’investigador i astronauta Pedro Duque seria el nou ministre d’Educació i Ciència. Estem segurs que una visita a la ciutat que allotja el llegat de Joan Oró seria de gran interès per al ministre. I que apreciaria, atesa la seva formació, el treball que es porta a terme a les instal·lacions del PCiTAL. Ciutadans forma part del consell d’administració del Consorci del Parc Científic. Ho proposarem.

tracking