SEGRE

COL·LABORACIÓ

Estelades i estavellats

portaveu de Cs Lleida

Estelades i estavellats

Estelades i estavellatsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Segurament els sonar an moltes de les coses que dic en aquest article. Normal: és una actualització d’un que ja van poder llegir fa uns mesos... El fons de l’article és el mateix. Només canviaran les formes. I a quines formes ens referim? Únicament i exclusivament que els tribunals han ratificat tot allò que els deia a l’article anterior. Un article que parlava de l’apropiació il·legítima dels espais públics. És a dir, actuar il·lícitament contra el bé, disposant com si se’n fos l’amo. Vegem: Sense anar-nos-en a la figura penal, les actuacions que porten a terme els anomenats Comitès de Defensa de la República (CDR) a Catalunya sens dubte es poden inscriure en el que col·loquialment definim com a apropiació indeguda. Al crit d’“Els carrers seran sempre nostres”, els CDR no només s’han apropiat els carrers, sinó també les façanes dels edificis públics i privats, l’espai públic i el dret de tots els ciutadans a moure’s lliurement dins de la seva ciutat o a no veure’s intimidat per simbologia partidista i ideològica aliena.

A la intolerància i fanatisme de les brigades del llaç groc i de les estelades se’ls suma el seu nul respecte pel patrimoni públic, per les ordenances municipals o pel respecte al medi ambient. Així, envaeixen la nostra ciutat de plàstics i pintades que costen un sobreesforç per als operaris de l’empresa de neteja i un sobrecost per al pressupost municipal, aquest que paguen tots els veïns amb els seus impostos.

Però no per això les seves accions deixen de ser greus. Hem vist com increpaven Inés Arrimadas i la resta de diputats de Ciudadanos que l’acompanyaven a Vic. En aquesta ciutat, en les últimes eleccions, 2.899 persones van votar Ciudadanos. 2.899 veïns van ser insultats i violentats en aquest acte. 2.899 persones han vist coartada la seva llibertat i el seu dret a escoltar els representants públics que van escollir el 21 de desembre de 2017. Però no només ha estat allà; Canet de Mar n’és un altre exemple. O Lleida, on una vegada més la seu de Ciudadanos va ser apedregada amb total impunitat divendres passat de matinada. Que algú ens expliqui com poden sentir-se segurs, respectats i lliures d’expressar les seves idees aquests veïns que pensen com nosaltres. Que algú ens expliqui com el Govern del senyor Torra protegirà els seus drets quan la seva primera mesura ha estat penjar de la façana de la Generalitat l’excloent llaç groc.

I que algú l’hi expliqui a la nova ministra de política territorial, la Sra. Meritxell Batet, tan desitjosa de reformar la Constitució Espanyola i recuperar els articles tombats pel Tribunal Constitucional de l’Estatut com a pagament pels vots rebuts en la moció de censura. Un pagament que difícilment satisfarà els separatistes, però que segur que deixarà els veïns de Lleida i la resta del milió cent mil catalans que van votar Ciudadanos, perquè creuen que aquest partit és el més adequat per defensar la Llei i l’Estat de Dret.

Aquest tracte tampoc no ens satisfà als representants públics que estem a les institucions gràcies a ells. Lleida no és Vic. Ni Canet. Aquí els veïns tenen garantit que almenys a les instal·lacions municipals no se’ls aclapari amb propaganda groga. Ni amb estelades. I els carrers i el mobiliari urbà són netejats quan es detecten els casos de vandalisme i intolerància. I el respecte a la neutralitat de l’espai i l’administració pública és la nostra norma.

Comicis del 2019

En un any, hi tornarà a haver eleccions municipals. Aquests veïns de Lleida, de Vic, de Canet, de tot Catalunya, poden tenir regidors de Ciutadans que els representin i els defensin. I que facin que els carrers siguin de tots, sense que ningú se’ls apropiï de forma indeguda.

I saben què? Que a banda dels principis, de la responsabilitat moral i de la Constitució, a més, tindran la sentència del TSJC. Una sentència que ens dóna la raó i ens reafirma. Una sentència que dictamina que l’espai públic ha de ser neutral, o altrament no és de tots. Aquests són els nostres principis. I els tribunals ens donen la raó. Als de Ciudadanos. Toca lluitar per defensar-los.

tracking