SEGRE
Quin perill

Quin perillSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Imagino que som molts els que ens hem quedat estupefactes a l’escoltar el President del Govern, Quim Torra, fent apologia de la guerra eslovena. En el conflicte dels Balcans hi va haver una guerra amb morts d’un costat i de l’altre. Horroritza pensar que tenim al capdavant de Catalunya un irresponsable que té en els seus somnis fantàstics invocar un episodi de la història que no em sembla ni exemplar ni un model a seguir. I tampoc no és responsable que un President surti a qüestionar el treball dels Mossos d’Esquadra quan intervenen davant de l’assalt dels radicals al carrer.

Hem vist actuant comandos que hem tingut intentant assaltar el Parlament, tallant les carreteres i agredint els que ens protegeixen els demòcrates. Desconec què succeirà divendres que ve a Catalunya, però l’amenaça és clara i està afavorida pel President Torra. Es pretén tallar les comunicacions, bloquejar els ports i els aeroports, i deixar tirats tots aquells als quals agradaria poder desplaçar-se amb normalitat. I la pregunta que es desprèn de tot això és, què farà el President Torra davant de tot el despropòsit? Es posarà del costat dels Mossos d’Esquadra perquè defensin les institucions o novament els qüestionarà i els demanarà que s’inhibeixin amb el conseqüent perill per a ells, per a les persones presents i per a la dignitat institucional? De veritat desitja que en un d’aquests xocs hi hagi algun mort com n’hi va haver en la via eslovena que anuncia? Aquesta és la “via ràpida” que proposen? Dons mirin, molts rebutgem totalment aquest procediment. La democràcia és una cosa oposada a això. Els líders nacionalistes han oblidat més de la meitat de catalans, i també molts que, havent votat legítimament formacions independentistes, no desitgen cap guerra, ni tampoc un sol mort, i veuen com ens dirigeix un desfrenat cap a un precipici sense retorn.

Un President disposat a tot és un perill públic per a la convivència i per a la seguretat, i quan milions de catalans estem en mans d’un perill públic, el que ha de fer el Govern d’Espanya és protegir-nos, perquè tot el que passi a Catalunya serà responsabilitat d’ell i també de Pedro Sánchez, que ens ha deixat abandonats a les seves mans.

tracking