SEGRE

COL·LABORACIÓ

Zero accidents

6a Tinenta d’alcalde i Regidora de Seguretat Ciutadana i les Polítiques per al Civisme i la Igualtat

Zero accidents

Zero accidentsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha estat reconeguda amb el premi Visió Zero Municipal per haver superat el 2017 sense cap mort en accident de trànsit a les seves vies urbanes. Amb la present edició, la nostra ciutat haurà rebut el guardó en tres ocasions. La primera raó d’aquest èxit és, indubtablement, la major responsabilitat dels conductors i vianants a Lleida. Una capital com la nostra, que registra cada dia mig milió de desplaçaments a peu o en vehicle, ha de funcionar amb un gran pacte col·lectiu per a la mobilitat segura, un pacte que ha de ser fruit de la suma del compromís que cadascú de nosaltres adquireix amb la seguretat viària. Per tant, gràcies a la ciutadania pel vostre paper decisiu.

Un altre factor clau per a la reducció dels accidents és el disseny urbà. En aquest sentit, el govern de l’Ajuntament de Lleida ha fet polítiques decidides per crear un entramat viari que preservi aquesta seguretat, un urbanisme pensat per fer front al gran repte del trànsit en les societats modernes, que també ha de ser sostenible.

La creació dels Camins Escolars, les Zones 30, l’accessibilitat de les voreres, els carrers vianalitzats o els passos elevats, entre altres, ens aporten un entorn més segur i amable en els nostres desplaçaments i posen el vianant al capdavant. En els pròxims mesos, l’Ajuntament de Lleida implantarà noves zones limitades a 20 km/h i a 30 km/h al Centre Històric, al Secà, a Magraners, a la Bordeta, a Pardinyes, a Balàfia i a Ciutat Jardí. A la seguretat més gran de les vies de Lleida també han contribuït els dispositius de control de velocitat, els radars i els foto-vermells, que han complert amb escreix la seva missió preventiva i no recaptadora. Així mateix, la Paeria està alerta davant del desafiament que plantegen els patins i altres dispositius elèctrics i ja ha aprovat una ordenança municipal que limita i regula el seu ús. Al costat de mesures com aquestes, considero indispensable el paper del nostre servei de transport públic urbà. Autobusos de Lleida transporta de l’ordre de 6.450.000 persones cada any. Cal donar alternatives que facilitin la mobilitat sense necessitat d’agafar el vehicle privat com també ho fa la xarxa de carril bicicleta, que continua la seva expansió a Lleida.

L’educació i la prevenció són crucials per conscienciar els futurs conductors. L’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana –de manera individual i col·laborant amb entitats com Mutual Conductors o Fundació Mapfre– ha format, en un any, prop de 13.000 infants i adolescents sobre mobilitat segura i també ha incidit en un altre col·lectiu prioritari, les persones grans. L’increment de 30 nous agents de la Guàrdia Urbana el proper any reforçarà, sens dubte, la tasca d’aquest cos en la seguretat i en la conscienciació viària. Lleida ha aconseguit zero accidents mortals i ha reduït en un 43 per cent el nombre de ferits greus en sinistres de trànsit. Ha estat gràcies a totes i tots i és la nostra responsabilitat continuar fent passos endavant per la seguretat viària a Lleida.

tracking