SEGRE
Gestió del canvi (II)

Gestió del canvi (II)SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Els gerents han de ser els que encapçalin l’actitud positiva davant dels canvis, cosa de la qual es pot generar un gran impacte en la mentalitat col·lectiva que s’afegeixi a l’assoliment dels objectius plantejats.

Hem de fer-nos conscients del fet que els canvis seran un acompanyant de la nostra vida , preparar-nos per gestionar-los i, de la mateixa manera, ajudar d’altres a entendre aquest fet.

Com a professionals, hem sempre d’apostar per l’actualització, conrear el nostre ésser i, acadèmicament, analitzar les teories, reflexionar i aplicar les que creguem que siguin les que resultin positivament en l’organització. Hem de tractar els nostres companys de feina i col·laboradors efectivament. El model arcaic de relacions tan rígides resten en comptes de sumar quant a la productivitat de l’empresa. Si exercim llocs gerencials, ajudarem els altres a evolucionar.

Valorem qui cal valorar i posem-los en càrrecs conformes a la seua preparació i les seues habilitats, donem suport a l’actualització, esforcem-nos perquè aquests subjectes estàtics evolucionin i, si no hi ha remei, prenguem decisions sobre això, escoltem activament el nostre equip de treball, premiem els assoliments i aprenguem dels fracassos i les males decisions, actuem de manera correcta i justa davant dels errors dels altres i fem de la bona actitud davant dels canvis una part de la cultura organitzacional.

Cal tenir en compte algunes consideracions clau en la pròxima iniciativa de gestió del canvi.Qui formarà part del projecte? Una iniciativa de gestió del canvi requereix el compromís de l’Alta Direcció per assegurar l’èxit. Això garanteix la disponibilitat dels recursos humans, tècnics i econòmics que demani el projecte.Què s’espera del canvi? Qualsevol iniciativa de gestió del canvi requereix argumentar totes les raons que motiven el canvi i aquests arguments, juntament amb els beneficis que s’esperen, han de ser comunicats a l’equip encarregat.Quins riscos implica el canvi?

Un dels objectius que solen buscar les organitzacions és la troballa de noves oportunitats, de manera que es puguin reduir els riscos. La gestió del canvi, generalment, identifica i avalua els riscos i obstacles a enfrontar.Com administrar el procés?

Una iniciativa de gestió del canvi ha de ser eficient i eficaç. El temps es converteix en un valor que pot ser traduït en costos. La forma en què s’administrarà el procés és llavors una de les decisions més importants.Com abordar el recurs humà? L’element humà té una incidència real i directa en l’èxit o el fracàs de la gestió de canvi. Tanmateix, considerar l’element humà no sempre resulta ser tan fàcil.

Les persones poden ajudar a assolir l’objectiu i la visió proposada, però també poden constituir-se en una sòlida i infranquejable barrera. La comunicació, informació accessible i suficient, la capacitació i la formació són elements clau en l’èxit de la gestió del canvi.

Els canvis persegueixen beneficis i oportunitats. Però també s’espera trobar riscos i obstacles en el camí. La planificació i la gestió del risc han de ser presents en totes les etapes del procés.

tracking