SEGRE

COL·LABORACIÓ

Per una societat realment inclusiva

Presidenta de la Diputació de Lleida

Rosa M. Perelló

Rosa M. PerellóSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan parlem d’inclusió, ens referim a aquelles societats que són capaces d’assegurar que tothom tingui els seus drets garantits i que es respectin de forma igualitària tots els projectes vitals que proposi qualsevol dels col·lectius que les conformen. És a dir, si volem poder dir en veu alta que vivim en una societat inclusiva, hem de fer-ho sabent que estem posant les eines perquè tota la ciutadania pugui actuar amb igualtat d’oportunitats respecte els altres.

La inclusió és un concepte que s’utilitza, especialment, per referir-se al suport i la cura que cal tenir amb els col·lectius més vulnerables, aquells que necessiten un reforç en accions o activitats diverses. Doncs bé, aquesta mirada ha de ser capaç de superar les barreres que aquests col·lectius tenen respecte la interacció que generen amb el seu entorn. O sigui, cal que posem les eines perquè aquests col·lectius siguin capaços de relacionar-se amb la societat de la forma més autònoma possible; això serà un signe inequívoc que anem pel bon camí.

Per això, des de la Diputació de Lleida, hem centrat bona part dels nostres esforços del 2019 en la millora de les polítiques de benestar, treballant en la potenciació dels valors inclusius, elaborant polítiques i aplicant-les directament a través de les entitats del tercer sector de les comarques de Lleida.

Ja és sabut, i així ho vam donar a conèixer el mes de desembre passat amb motiu de l’aprovació dels pressupostos de la Diputació, que l’any 2019 destinem una partida de més de 25 M€ a polítiques de l’àmbit social, basades en tres pilars: l’educació, la salut i l’atenció als més desafavorits. Aquesta sensibilitat ens ha portat a doblar l’aportació econòmica que atorguem a entitats del tercer sector que estan aixoplugades per ALLEM. Les disset entitats que formen part d’aquesta federació d’associacions podran aplicar de forma més folgada aquest tipus de polítiques necessàries en una societat que volem més justa i equilibrada.

La preocupació que aquestes entitats socials han manifestat darrerament pel fet que les seves fonts de finançament s’estaven retallant dràsticament ha fet que, des de la Diputació, féssim aquest pas, una primera acció que considerem important pel fet que manifesta una clara voluntat de quines són les nostres prioritats.

Creiem que les paraules, les idees i les propostes han d’anar acompanyades de fets, i així ho estem demostrant. Facilitar l’accessibilitat i autonomia de les persones amb discapacitat i sensibilitzar la població vers aquests col·lectius són feines que cal anar fent de forma continuada. Si volem ser una societat moderna i avançada, aquests és un dels barems pels quals se’ns jutjarà. Ens hi seguim posant?

Per una societat realment inclusiva

Per una societat realment inclusivaSEGRE

tracking