SEGRE
L’eina de l’‘storytelling’

L’eina de l’‘storytelling’SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan parlem de l’storytelling, de què parlem realment?

L’storytelling és una eina per reforçar els valors i les marques de les empreses. Qui vols emocionar? Què vols explicar? Per què? Quin tipus d’emoció volem provocar en el client? Són algunes de les qüestions a plantejar-se.

Amb un bon ús de l’storytelling, les empreses reforcen la imatge i els valors de les seues marques utilitzant tot el potencial d’internet, les xarxes socials, la publicitat i els mitjans de comunicació mitjançant un relat coherent. L’objectiu d’aquesta innovadora eina de màrqueting digital és millorar la imatge i l’autenticitat de les marques i de les empreses.

La formulació de diferents preguntes orientades a l’emoció del client:

Què són les històries i com s’expliquen? El personatge és imprescindible i ha d’explicar un relat. A més, les històries han d’emocionar. Qui vols emocionar? Què vols explicar, per què? Quin tipus d’emoció volem provocar en el client? Deixar empremta en el client, atacant les seues emocions i posar-li la pell de gallina. Aquesta és la clau.

La clau: “És molt important saber el que volem transmetre, ja que les emocions alteren l’atenció.” Cal arribar a mostrar la roda de les emocions, tots els sentiments que podem provocar al client quan, per exemple, vegi aquell anunci o espot publicitari.

Les històries ben explicades, com ho feien les nostres àvies, poden influir en les persones que les llegeixen i incitar-los a l’acció. Són capaços de generar simpatia, polèmica i fins i tot una revolució. Un altre factor de la nostra societat són les xarxes socials. Cada vegada augmenten les plataformes i per aquesta raó la publicitat digital pren el relleu.

Un dels exercicis que es fa per grups és elegir un d’aquests tres objectes: un bolígraf, una corda i una cadira de fusta. Es pretén que el participant plantegi una història amb un personatge i l’objecte màgic, i també pensar en les xarxes socials. Més tard, per grups exposar les seues campanyes i extreure les conclusions que podran aplicar al seu projecte o empresa a partir d’ara; per tant, és també una tècnica d’innovació per fer perdurar la teua marca al llarg del temps i fins i tot que pugui superar la mateixa supervivència de les empreses.

L’storytelling tampoc no es tracta de començar a explicar de manera indiscriminada i sense seleccionar quina història, de quina manera, a qui va dirigida o per quins canals. És a dir, com qualsevol acció de comunicació i màrqueting ha de ser planificada amb la determinació d’un objectiu a assolir; pot ser des d’augmentar els seguidors en determinades xarxes socials, incrementar les vendes d’un determinat producte o el seu llançament, fins a generar més imatge de marca.

Les marques, tant les grans com les que necessiten arribar a un posicionament més gran, van descobrir que explicar les seues pròpies històries genera emoció, mobilitza, inspira, entreté, convenç i empatitza amb el consumidor, ja que pot veure’s reflectit en la història que s’explica, la qual cosa permet pensar com atreure actuals i potencials clients.Una eina indispensable. L’storytelling s’ha convertit en una eina molt eficaç per donar-se a conèixer, per comunicar una marca o un producte. La mateixa història de l’empresa, dels seus fundadors, del seu equip de treball, d’experiències de clients amb la marca o amb un producte es costitueixen, en l’actualitat, a través de missatges que penetren en la ment dels consumidors de forma més eficients que la publicitat i el màrqueting tradicional. Així es reforcen la imatge, els valors i el potencial de l’empresa.

tracking