SEGRE

COL·LABORACIÓ

L'onada imparable del canvi

President del grup municipal del PDeCAT a la Paeria

L’onada imparable del canvi

L’onada imparable del canviSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Gràcies. L’altre dia, un col·laborador i membre de la candidatura de Junts per Catalunya Lleida em deia, tot dinant, que per a ell les dues expressions més importants de totes les que fem servir quotidianament eren “si us plau” i “gràcies”, però que si n’hagués de triar només una, seria “gràcies”. No puc estar-hi més d’acord. Avui, que és jornada de reflexió i que, per tant, la campanya s’ha de donar per finalitzada des de la passada mitjanit, vull aprofitar per dir “gràcies”. De vegades les campanyes electorals –i més quan, com en aquesta ocasió, veníem d’unes altres eleccions fa menys d’un mes– es poden fer llargues i pesades, sobretot per a la gent del carrer que ha de conviure amb cartells, fullets i un bombardeig constant de missatges per terra, mar i aire. En altres ocasions, com ha estat aquesta campanya de les municipals que es decideix demà a les urnes, els dies simplement passen a una velocitat de vertigen perquè t’hi trobes tant a gust, que els quinze dies reglamentats fins i tot se’t fan curts. I el que ha fet que, personalment, la campanya hagi estat tan bonica i que l’hagi pogut gaudir tant ha estat l’afecte immens que hem rebut en tots els actes que hem celebrat, els missatges d’ànim de tanta i tanta gent –alguns, de persones que no hauries dit mai– i el batec de ganes de canvi que sentíem i que ens acompanyava a cada passa que fèiem. Gràcies a tothom. Us les dono per avançat, perquè sé que demà a la nit serà una paraula que hauré de dir moltes vegades i que no vull haver d’estalviar.

En aquest dia previ al dia que ho canviarà tot a la nostra ciutat, podria dir que hem treballat a fons durant aquests quinze dies per aconseguir el canvi a la Paeria. I tot i que seria veritat, no seria una veritat sencera, perquè la veritat de debò és que portem molt més temps, anys, treballant incansablement al servei dels nostres veïns, estant al seu costat quan ho han necessitat i fent d’altaveu de les seves reivindicacions quan el govern de la Paeria no els volia escoltar. I, de fet, la campanya no ha estat tant anar a explicar què volem fer si rebem la confiança dels lleidatans, sinó adonar-nos que la gent ja ens coneix perfectament per la feina que hem estat fent al seu costat. Hem sentit l’agradable sensació de rebre de moltíssims conciutadans aquella mirada que ho diu tot sense necessitat de dir res i que vol dir “confio en tu, confio en vosaltres”.

Aquestes bones vibracions són també el resultat d’haver format una candidatura de la qual em sento molt orgullós, integrada majoritàriament per persones que no venen de la política, que són d’àmbits molt diferents, però que junts han fet una feina espectacular. Això és, en essència, la transversalitat: companys i companyes que venen del món de l’atenció a les persones, del de l’esport, de barris amb realitats contrastades, de tots els sectors productius, d’edats i generacions diferents... La il·lusió de cadascun d’ells s’encomana i la forma com han estat capaços de fer arribar les nostres propostes a tothom i a tot arreu ha estat simplement immillorable. Més que una llista, més que una candidatura, hem estat un equip on ningú no ha mirat quin lloc ocupa i quines opcions té de convertir-se en regidor, per remar tots en la mateixa direcció: la del canvi per fer de Lleida la capital que volem que sigui.

L’onada de desig de canvi que recorre la ciutat és imparable. Com també ho és una altra onada que també és la nostra: la de reconèixer la dignitat i el coratge del president Puigdemont i dels consellers Toni Comín i Clara Ponsatí per anar al Parlament Europeu. I amb ells, l’agraïment a tots els presos i preses polítics, exiliats i represaliats, començant –sense voler fer diferències entre ells– per l’amic Jordi Turull, que aquesta setmana m’ha rellevat com a representant de Lleida, el Pirineu i l’Aran al Congrés. Aquests dies, tant a les paradetes que hem instal·lat a la ciutat, com als diferents actes de campanya que hem organitzat, hem sentit l’escalf dels lleidatans i lleidatanes que mantenen ben viu el record de l’1 d’octubre i que estan disposats a defensar a les urnes, tantes vegades com sigui necessari, el mandat d’aquella jornada que ens ha de fer sentir orgullosos com a poble i que hauria d’avergonyir l’estat espanyol si encara hi quedés algun vestigi d’autèntica democràcia.

És per tot plegat que us dic gràcies: als que ens heu expressat el vostre afecte, als que ens fareu confiança demà i a tots els que continuaré servint a partir del dilluns en la responsabilitat que decideixin els lleidatans i lleidatanes a les urnes. L’onada del canvi ja és aquí.

tracking