SEGRE

COL·LABORACIÓ

L'encàrrec que hem rebut de les urnes

Regidor electe de Junts per Catalunya - Lleida a la Paeria

L’encàrrec que hem rebut de les urnes

L’encàrrec que hem rebut de les urnesSEGRE

Creat:

Actualitzat:

En una setmana justa es constituiran els ajuntaments resultants de les eleccions del passat 26 de maig i Lleida tindrà un nou paer en cap que, com a novetat, no serà del PSC. La ciutadania ha decidit que calia superar una etapa que ha durat quatre dècades per obrir un nou escenari on ERC, com a primera força, tindrà la responsabilitat de liderar una Paeria republicana vinculada íntimament al canvi de mentalitat que ha significat en molts aspectes l’experiència de l’1 d’octubre de 2017. La proporció en què s’han repartit els regidors del proper mandat és filla, precisament, de l’1-O i de les seves conseqüències. Intentar fer l’anàlisi dels resultats sota el prisma tradicional i sense tenir en consideració el paper que van fer els partits constitucionalistes durant i després del referèndum distorsionarà molt fer una lectura correcta. El fet incontestable és que, deixant a part el fet que la Crida per Lleida no hagi aconseguit assolir el cinc per cent dels vots per mantenir la seva representació i que Primàries Lleida tampoc no ha assolit aquest objectiu, la suma dels seus vots més els d’ERC i els de Junts per Catalunya - Lleida representen el 48,72

% del total, que s’acostaria al seixanta per cent si hi comptéssim també els del Comú de Lleida que, sense ser independentistes, sí que estan a favor del dret a decidir.

Aquest és el context, sumat a tot allò que té a veure amb la necessària renovació de les institucions després de tants anys sota un mateix partit, en el que hem de situar els esforços per bastir el proper govern de l’ajuntament de la ciutat. La responsabilitat de liderar les converses, com així està sent, correspon a Miquel Pueyo com a guanyador dels comicis. Malgrat això, és evident –i així ho hem expressat tant des de Junts per Catalunya - Lleida com des d’Esquerra mateix– que és millor conformar un govern fort i estable que pugui tirar endavant la ingent feinada que tenim al davant, que no haver de treballar en minoria. La nostra opinió és que l’ideal seria aconseguir un govern a tres que inclogués també el Comú de Lleida. Amb ells, i també amb la gent de la Crida per Lleida, hem teixit complicitats en el darrer mandat que, a banda de lògiques diferències ideològiques, ens haurien de permetre tenir una bona base a partir de la qual poder compartir responsabilitats de govern. Des de l’absolut respecte als processos interns de cada formació i a les decisions que puguin adoptar, nosaltres no posem cap línia vermella a poder formar equip amb el Comú de Lleida. Al contrari, creiem que la seva aportació és necessària.

Aquests són dies d’anàlisi, de reunions i de trucades, però també són dies on la il·lusió pel canvi es percep a tot arreu. Cada dia ens paren ciutadans pel carrer per felicitar-nos pels resultats i, al mateix temps, per recordar-nos per què ens han fet confiança. Aquells que hem promès el canvi i que ens hem compromès a començar a fer la República també des de la Paeria tenim a sobre una gran responsabilitat que no podem defraudar. La unitat, tantes vegades reclamada als carrers durant aquests mesos, tindrà una oportunitat de materialitzar-se a la Paeria no només en clau de país, sinó també per fer efectiu el canvi i per gestionar les coses públiques d’una altra forma.

No vull deixar passar l’ocasió d’agrair a tota la gent que ens va fer confiança el passat 26 de maig a les urnes. La nostra feina cada dia serà, com hem intentat que fos en el mandat que ara s’acaba, tenir ben presents els 10.765 lleidatans i lleidatanes que han confiat en el nostre projecte i no decebre les seves expectatives, així com les de tots els electors que han votat altres opcions en clau de canvi. Treballarem al seu servei i al de tota la ciutadania, ho farem amb honestedat i les vint-i-quatre hores del dia, tindrem sempre les portes obertes per escoltar tothom i enfocarem tota la nostra actuació en benefici de l’interès general. Ho farem amb el màxim respecte pel repte gegantí que tenim al davant, però acompanyats i portats per l’enorme riuada de complicitats que ens han atorgat aquesta responsabilitat.

tracking