SEGRE

COL·LABORACIÓ

Seguretat i Civisme

cap de l’oposició i líder del PSC a la Paeria

Seguretat i Civisme

Seguretat i CivismeSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Més recursos. Més i més recursos. Més recursos en totes les matèries que facin la vida més fàcil a ciutadans i ciutadanes de Lleida, però sobretot en matèria de seguretat i també de civisme. Centrant-nos en la primera, la seguretat, cal dir que hem estat sempre preocupats i també ocupats en aquesta qüestió. No podem oblidar que la convocatòria de vint places, que en realitat en són vint-i-una, d’agents de la Guàrdia Urbana, forma part del llegat socialista. Per això insistia en això que ens preocupa, però també ens va ocupar i per això cal reconèixer que la Paeria ja va fer els deures en aquest sentit. Ara cal desitjar sort a les més de 350 persones que són candidats i candidates a ocupar aquests llocs de feina, que, en definitiva, tenen per objectiu facilitar-nos la vida als ciutadans. I parlant de seguretat també cal parlar de civisme, perquè aquesta setmana hem assistit a la comissió informativa de Seguretat i Civisme que ha convocat el nou govern de la Paeria, i en aquest sentit, el grup socialista vam preguntar quins són els plans que té el govern per pal·liar el notable repunt d’actes incívics que està patint la ciutat. I no ho diem nosaltres, sinó que ens ho diuen els i les representants dels veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat. Els preocupa als veïns i veïnes i a nosaltres també. Cal fomentar el civisme en tots els nostres comportaments com a ciutadans, quan caminem per la vorera o quan anem en cotxe o amb patinet. I en aquesta qüestió em vull aturar, perquè cal ser cívic també amb la normativa de trànsit i complir-la, i aquí hem de felicitar-nos que l’equip de govern hagi pres el compromís, en aquesta mateixa comissió, de redactar el decret que regula les sancions per incompliments de l’ordenança de trànsit. Un compromís que arribava després que el nostre grup presentes una proposta de resolució que va provocar que l’equip de govern entri a regular el règim sancionador. Vam insistir, però, que cal protegir tots els ciutadans i ciutadanes, sobretot aquells més vulnerables, com els infants i la gent gran.

El que ja no ens satisfà tant, per no dir gens, i de fet ens preocupa des de ja fa mesos és el trasllat de la sala de comandaments del 112 de Lleida a Reus. Bàsicament perquè atendre totes les trucades d’emergències a molts quilòmetres de distància dificulta, sens dubte, i endarrereix l’atenció als usuaris. Una atenció que ja està molt deteriorada per la manca d’efectius al territori. Quin criteri se seguirà per assignar o sol·licitar la col·laboració de diferents cossos de seguretat a l’hora de donar resposta al servei que es plantegi? O el que seria més greu, davant l’experiència dels recents incendis forestals com els de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues, què passaria amb totes les sales de coordinació concentrades en un sol lloc, en cas d’una emergència generalitzada?

Acabo per on he començat, més i més recursos, però sobretot més i més planificació de l’acció que ha de dur a terme aquest nou govern. Victoria Camps, catedràtica d’Ètica, deia que “ la importancia que es concedeix al valor del civisme representa una recuperació de l’ètica de les virtuts, tal com va concebre Aristòtil, per qui les virtuts eren l’eix de l’ètica i també de la política” . El nostre grup seguirà treballant per respondre les demandes dels i les lleidatanes. Seguirem treballant per la Lleida que estimem.

tracking