SEGRE

COL·LABORACIÓ

Els pressupostos de Pere i el llop

Portaveu de ciutadans a la paeria

Els pressupostos de Pere i el llop

Els pressupostos de Pere i el llopSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Tots coneixem la faula, veritat? Aquella en la qual Pere, un pastor d’ovelles, es divertia fent creure a la resta del poble que s’atansava el llop a menjar-se el ramat perquè tots pugessin corrents a ajudar-lo i riure’s de les seues cares suades per l’esforç. Fins que va arribar un dia que el llop va aparèixer de veritat i al fer la crida de socors ningú no li va fer cas, al creure que tornava a mentir-los.

Amb el tripartit de les historietes que tenim, sembla que ens trobem davant d’una situació similar. Els encanta dir que són el govern del canvi, i la realitat és que han creat quinze regidories perquè tothom estigui ben col·locadet. Deien desconèixer el deute consolidat de l’ajuntament, però simplement feia falta mirar-se els pressupostos de l’any passat per conèixer aquestes xifres. I precisament ara comencem a parlar de pressupostos. Dels pressupostos del tripartit de les excuses. I, sense que els hàgim vist encara (perquè els grups de l’oposició hem de ser regidors de segona per conèixer dels assumptes de l’ajuntament), ja ens estan venent a través d’articles com el de diumenge passat que seran uns pressupostos realistes, perquè tot està fatal, però sobretot transparents. Esclar que, com que no els hem vist encara (perquè el tripartit dels embolics és tan transparent com un mur de formigó armat), no ho sabem.

El que sí que sabem és que a l’article han tornat a mentir, com el pastor Pere. Perquè diuen que hi ha factures als calaixos, i que llavors no queda res per a altres coses com, per exemple, les Festes de la Tardor, si bé després apareixen recursos miraculosament. De fet, Ciutadans, durant el mandat passat va fer aflorar totes les factures per pagar (algunes eren del 2012) com a condició indispensable per aprovar els pressupostos successius.

També menteixen quan parlen del fet que han aprovat unes ordenances fiscals justes i progressives, perquè no ho són. Han apujat la zona blava tant al veí de Cappont com al de la Zona Alta. El veí de la Mariola té el mateix augment en el percentatge de l’IBI que el de Ciutat Jardí. I les guarderies han augmentat per igual tant a Pardinyes com a Balàfia. I atenció: l’augment en les despeses sumptuàries en aquesta ciutat tampoc no tindrà en compte la renda del ciutadà al cobrar-se. I potser és millor no comentar que tots els partits de l’equip de govern defensaven fa tot just uns mesos que s’havien d’abaixar els impostos.

Així que ja ho veuen: estem davant d’un tripartit que li encanta explicar contes i vendre motos. De dir una cosa però de fer la contrària. Per tant, no sabem què ens trobarem al document de pressupostos que ja ens volen fer comprar sense que l’hàgim vist. El que sí que sabem és que quan el tripartit dels subterfugis comenci a dir la veritat potser ja sigui massa tard i el llop voldrà menjar-se les ovelles.

Però no es preocupin: continuen tenint un grup municipal que continua fiscalitzant l’acció d’aquest tripartit contacontes. Que sap distingir entre el que és real i el que és fal·laç. I que continua cantant-los les veritats perquè sàpiguen quan ve el llop i quan no.

Perquè els assegurem que en aquest desgovern hi ha més d’un llop vestit amb pell de corder que no dubtarà a devorar els interessos de tots els veïns en benefici propi.

Continuarem molt atents per explicar-los-ho i per denunciar-los. Perquè a tots ens agraden les històries amb final feliç, però està clar que amb aquest equip de govern al capdavant, aquest final és més lluny que mai.

tracking