SEGRE
L’educació del futur: els ‘bootcamps’

L’educació del futur: els ‘bootcamps’SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’educació del futur són els bootcamps. Ja me’nvan quedant menys dubtes. A causa de l’impacte tecnològic, el panorama laboral ha canviat i naixen altres tipus de formació destinades que els alumnes siguin capaços de ser eficaços, productius i vàlids des del minut zero, cobrint les noves exigències que demana l’ecosistema empresarial.

No endebades el cap de Recursos Humans de Google va afirmar de forma taxativa aquella polèmica frase de “l’expedient acadèmic no serveix per a res” i ja som molts els que pensem en entrevistes dinàmiques a través dels jocs per identificar mitjançant l’observació del comportaments els candidats més idonis en bases als seus talents i l’encaix a l’empresa amb l’ajustament dels valors de candidat i empresa.

Els bootcamps s’han convertit en la millor aposta a l’hora de formar-se i especialitzar-se en diferents branques del sector digital. Vols saber per què?

Bootcamps són cursos intensius (d’entre 10 i 12 setmanes) que doten els estudiants d’una excel·lent preparació per saltar al mercat laboral.

Les característiques principals són les classes reduïdes i un temari molt concentrat i exigent, tipus campament militar per la seua disciplina i exigència, però se n’obtenen grans beneficis.

La preparació que ofereix un bootcamp permet als estudiants aplicar de forma immediata els seus coneixements al món laboral.

La meta principal és que l’alumne s’ompli de coneixements pràctics i que desenvolupi projectes propis que l’ajudin a potenciar les capacitats que tenen.

El més habitual és que els bootcamps estiguin enfocats a l’àmbit del sector digital, al ser un dels més tècnics i canviants.

Entre els bootcamps més demanats, destaquen amb diferència els tres següents:

-Bootcamp UX/UI Design.

-Bootcamp Full Stack.

-Bootcamp Data Science.

Durant les dos últimes dècades hem vist canviar gairebé tot el que ens envolta i el futur és cada vegada més vertiginós.

La nova condició en l’era de la transformació digital és renovar-se o morir. Això ha fet que les empreses demanin nous perfils professionals que fa tot just quinze anys ni existien.

La raó de ser dels bootcamps és oferir una formació totalment actualitzada i adaptada a les necessitats del mercat laboral actual en pocs mesos. Els coneguts com millennials ja no busquen una feina per a tota la vida. Al contrari: volen viure diferents experiències i conèixer nous sectors.

Però per tal d’emmotllar-se a les necessitats del mercat, necessiten especialitzar-se o actualitzar coneixements en el menor temps possible. Aquest requisit és un dels grans avantatges dels bootcamps davant dels màsters, graus o cicles formatius.

A Espanya, vull destacar per la seua excel·lència l’exemple d’Ironhack, el tercer bootcamp més ben valorat del món segons Coursereport, el rànquing de referència.

Els bootcamps d’Ironhack han servit perquè moltes persones puguin canviar de carrera en nou setmanes i són els nous centres de coneixement, superant programes ja obsolets d’universitats amb una visió més obsoleta del món empresarial, de la qual no s’estan sabent adaptar.

tracking