SEGRE

COL·LABORACIÓ

Amb la mirada endavant

Cap de l’Oposició

Amb la mirada endavant

Amb la mirada endavantSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un cap de setmana més tinc l’oportunitat de dirigir-me a tots i totes vosaltres, i un cop superats els quaranta dies que portem a les nostres cases, el que crec és que totes i tots pensem cada cop amb més força que el camí que ens porta cap a superar el coronavirus està cada dia més a prop.

Les xifres, tot i que segueixen sent altíssimes i dures de pair, perquè darrere de totes elles hi ha noms i cognoms, cada cop milloren. Pugen les altes i els malalts curats i el que més desitgem d’una vegada per totes és doblegar la maleïda corba. Una corba a la qual hem estat capaços de plantar cara gràcies a la gran tasca dels i les sanitàries de la nostra ciutat.

Gràcies per la vostra incansable feina.

Havent superat els quaranta dies de confinament sembla cada cop una mica més fàcil posar la mirada endavant. La setmana passada us parlava d’un pacte de ciutat per tal d’anar tots junts cap al camí de la recuperació econòmica de Lleida, perquè els sectors que generen activitat a la nostra ciutat puguin reprendre les seves feines, puguin seguir oferint-nos els seus serveis i tot torni al més aviat possible a la normalitat, una paraula que avui dia estic segur que significa molt per a totes i tots.

Posar la mirada endavant ens servirà per incrementar el sentiment d’esperança que aquesta normalitat que ara mencionava tornarà, i quan torni moltes coses hauran canviat en les nostres vides i, per tant, també, en les maneres de fer de les administracions al servei de la ciutadania. En aquest sentit, penso en els eixos que han de situar-nos novament en la Lleida que volem, i crec que aquests eixos van des del sector agrícola a la investigació i la recerca, i també a la posada en valor del talent. El focus de tots aquests eixos seran els i les treballadores de les petites i mitjanes empreses, els i les autònomes, i tots aquells que han vist aturada la seva activitat per la gran crisi del coronavirus. Hem de tenir posada la mirada endavant, perquè només així la sortida de la crisi ens durà pel camí de resoldre el que la ciutadania ens demana, sent al màxim d’empàtics i posant-los les coses fàcils.

Caldrà pensar a posar en valor, encara molt més que abans, tot allò que pot salvar els sectors més colpejats per la crisi. Per exemple, en termes de comerç, els circuits comercials curts han de ser la proposta per tal de reactivar aquest sector. Tal com s’ha pogut fer aquest Sant Jordi en algunes llibreries del territori, hem encarregat els nostres llibres a la llibreria més propera i els hem rebut o els rebrem aviat. Accions de proximitat per tal d’ajudar el circuit comercial de proximitat.

Si alguna cosa ens ha deixat clara aquesta gran crisi ha estat que la investigació és un aspecte clau, que ha de formar part de les nostres vides i que ha de poder rebre els recursos necessaris per tal d’avançar i garantir els avenços sanitaris, perquè son aquests avenços els que poden salvar vides. A Lleida els tenim perquè som ciutat universitària, i a més comptem amb un Institut de Recerca Biomèdica o l’IRTA, que també treballen incansablement en termes d’investigació. La investigació és una branca de la ciència que cal ajudar i potenciar també en termes globals, però podem començar per fer-ho en termes locals.

I lligat a això, amb la investigació i la ciència, ens caldrà molt talent per poder ressorgir d’una crisi que ha colpejat tants i tants sectors. De fet, el que ens caldrà serà posar en valor el talent que tenim a la ciutat de Lleida, perquè crec fermament que hi és i que el talent fa que sorgeixin noves oportunitats, noves maneres de fer per tal de tirar endavant i de recomposar la societat que volem, una societat igualitària, una societat justa socialment i climàticament.

De fet, dimecres celebràvem els 50 anys del Dia de la Terra i això ens recordava que també vivim sota l’amenaça d’una crisi climàtica que ens recorda que un dia sense lluita climàtica és un dia perdut.

En definitiva, vull insistir en aquest Pacte de Ciutat que hem ofert els i les socialistes de Lleida perquè pretén seguir sumant, seguir aportant propostes en favor de la ciutadania, perquè, un cop sortim d’aquesta crisi, haurem de treballar amb esforç per recuperar una societat de totes les persones, un societat basada en els eixos de la proximitat i, el més important, amb la mirada posada en el present però també en el futur.

tracking