SEGRE

COL·LABORACIÓ

'Web basque culinary...' o pàgina no trobada

PORTAVEU DE CS A LA PAERIA

‘Web basque culinary...’ o pàgina no trobada

‘Web basque culinary...’ o pàgina no trobadaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’altre dia, en una tertúlia amb regidors vaig tenir una experiència que vull compartir amb vostès. Preguntats a raó del Museu del Clima, els dos portaveus del desgovern van assegurar no estar informats de res, i que en tot cas el seu Pla d’Acció Municipal seria l’encarregat de desenvolupar una sortida per a aquest equipament.

Després de constatar que aquest tripartit no té cap projecte de ciutat, però decidida a saber quin és el projecte que tenen els separatistes per al Museu del Clima, vaig voler consultar el tan útil Pla d’Acció Municipal, que té fins i tot sigles: el PAM.

Si vostès busquen el concepte “pla d’acció municipal” en castellà al cercador del portal de l’Ajuntament, l’únic resultat és el següent: “Web basque culinary center”, una adreça que desafortunadament no porta enlloc (malgrat que seria molt divertit veure on ens volien dirigir). En català, la recerca és igualment infructuosa, ja que acaba dirigint a una notícia amb un enllaç: pàgina no trobada. Només sent obstinada (i tenint una mica de sort), una exploradora digital pot arribar finalment a trobar el susdit “Pla d’Acció Municipal”, perquè el document es troba en una pàgina externa de l’ajuntament (i per descomptat sense cap tipus d’informació sobre el tema).

El Pla per si mateix, d’altra banda, reflecteix perfectament la naturalesa d’aquest govern: munts de fotos, colors, dibuixos i un disseny molt cuidat. Una posada en escena excel·lent. El contingut, tanmateix, ja és figues d’un altre paner. I és que no deixa de ser l’amalgama d’ocurrències que han tingut fins al moment cada una de les quinze regidories, sense que hi hagi cap tipus d’ordre, conveniència o prioritat. Es tracta de la carta als reis de cadascun dels membres del tripartit, amb objectius tan concrets com “aconseguir unes festes majors més conciliadores”, “fomentar la innovació del comerç local” o “Centre Històric: més rol simbòlic”. Per descomptat, ni una sola menció al Museu del Clima. I més preocupant encara: ni una sola mesura concreta de reactivació de l’economia que vagi a aplicar-se en els propers mesos, encara que aquest document ha estat elaborat durant la segona meitat del 2020. Potser és que la crisi sanitària i l’econòmica no són prou importants per al nostre alcalde i companyia.

Bromes a part, és preocupant veure la desídia amb què aquest govern municipal està afrontant el seu ja segon any de mandat. Tots som conscients de la gravetat de la situació.

El que ja no tinc tan clar és que els nostres quinze governants siguin conscients del sofriment que comporta aquesta gravetat. Perquè mentre que és tremendament fàcil trobar el Sr. Alcalde i el seu equip aclamant proclames polítiques dels seus propis partits, no passa el mateix amb els problemes reals de la ciutat.

On i quan han estat amb els problemes de la nevada, el pla Iglú, les okupacions reiterades o els tancaments alarmants del nostre comerç local, que ja no aguanta més? “Web basque culinary center” o pàgina no trobada.

tracking