SEGRE

LA CARA DE...

Jordi Fàbrega: «L'Estat ha forçat el 14-F»

Número 3 de jxcat

«L’Estat ha forçat el 14-F»

«L’Estat ha forçat el 14-F»SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Com a metge, ‘receptaria’ unes eleccions en plena pandèmia?

No és el millor moment, sens dubte. Estem en una situació en la qual qualsevol interacció social és desaconsellable.

En un míting no em puc contagiar?

S’ha de fer autocrítica i reconèixer que la comunicació del Govern no ha estat bona. El dret a saltar-se el confinament municipal per assistir a actes polítics no és cosa de la Generalitat, sinó del decret de l’estat d’alarma que va redactar la formació de l’exministre de Sanitat i actualment candidat del PSC.

Amb l’independentisme tan dividit, aquestes eleccions són un pols per saber quin partit ha de liderar el sobiranisme?

Era el moment d’estar més units que mai, però no ha pogut ser. De totes maneres, aquestes eleccions no són normals. Són un nou embat de l’estat espanyol, que ens va imposar les de l’article 155 i ara les ha forçat el Tribunal Suprem després d’inhabilitar el president Torra. Per això les fem el 14-F, perquè el Govern central vol aprofitar l’anomenat efecte Illa, que és més aviat una operació d’Estat per derrotar l’independentisme. Votem si fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre, com proposa Junts, o esperar una generació.

Es va equivocar Puigdemont al dir que seria el número 1 de la llista de JxCat per ajudar Laura Borràs a ser presidenta?

Es tracta d’una qüestió simbòlica. Puigdemont és el legítim president de tots els catalans, encara que la candidata efectiva de JxCat sigui Laura Borràs, que està més que preparada per ser presidenta.

Que hi hagi les mateixes restriccions a Barcelona que en un poble del Pirineu li sembla bé?

No té cap sentit. Com ha de ser el mateix regular la mobilitat en una ciutat amb una densitat de 16.000 habitants per quilòmetre quadrat que en un territori que únicament en té 12?

Votarem el 14-F?

Una vegada que s’ha posat en marxa la maquinària electoral, no crec que s’ajornin, però si a aquesta operació d’Estat que és el 14-F li van malament les enquestes...

«L’Estat ha forçat el 14-F»

«L’Estat ha forçat el 14-F»SEGRE

tracking