SEGRE

L?ADVOCAT US INFORMA

Un usuari de Facebook és condemnat per comentaris aliens al seu mur

Un usuari de Facebook és condemnat per comentaris aliens al seu mur

Un usuari de Facebook és condemnat per comentaris aliens al seu murSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Sala Civil del Suprem ha dictat una sentència en virtut de la qual condemna el titular d’un compte de Facebook pels comentaris abocats per terceres persones al seu mur. L’usuari del compte té àmplies facultats per administrar-lo i controlar-lo (contestar als comentaris, reaccionar-hi, ocultar-los, denunciar-los, bloquejar-los, etc.). Així, podria haver reaccionat d’alguna manera davant de les expressions de tercers, cosa que no va fer.

En el cas concret, es tracta d’una contesa entre veïns generada per unes obres en uns terrenys del demandat, que era limítrof a l’habitatge dels demandants. De manera que la crispació es va traslladar a la xarxa social i terceres persones van abocar desqualificatius tals com “homòfobs”, “pocavergonyes”, “incultes”, “ignorants”, “garrapatas”, “basura”, “borregos”, “torracollons”, “veïns fastigosos” o “incivilitzats”. Així mateix, van arribar a recollir-se amenaces que anaven molt més enllà, ja que recollien comentaris que comportaven accions violentes.

Així: “Això és viure condemnat, jo els foto un tret al pare, a la mare i al fill i així em condemnen per alguna cosa” o també, entre d’altres, expressions com “unes hòsties ben donades i després a saber qui ha estat”, “els liquido i acabem abans”, etc. Totes constitueixen un “atac greu a la dignitat i causen un mal moral” i es porten a terme amb intencionalitat vexatòria i denigrant. Malgrat tot això, el condemnat va contestar a la majoria de comentaris, agraint les intervencions i eliminant la d’un dels veïns que va recomanar “sensatesa i moderació”.Per a la sala “existeix un deure de diligència reactiva i cura que l’obliga, exercitant el seu poder de control, al seu esborrament immediat”.

Considera que el titular del compte és plenament responsable per la seua omissió (falta d’actuació) davant de les manifestacions abocades per la resta de veïns (tercers) al seu mur. Aquesta absència d’activitat es reflecteix “per no eliminar-los del seu perfil públic una vegada coneguts, i no pot ser excusada per falta de legitimació, perill de censura o dificultats de ponderació”. A més a més, la falta d’acció en aquest sentit fa que incompleixi amb la seua obligació, per la qual cosa esdevé “responsable dels danys i perjudicis causats a títol de culpa per omissió derivada de l’esmentada falta de diligència i cura”.Com a conseqüència d’això se’l condemna al pagament d’una indemnització de 10.000 euros pels danys i perjudicis generats als veïns demandants, atès l’incompliment de la seua obligació de diligència reactiva i cura.

En conclusió, no només som responsables de la nostra activitat a les xarxes socials, sinó també de com administrem i gestionem els comentaris de tercers que hi ha als nostres comptes.Vist el panorama actual, i en el supòsit que us vegeu afectats per una situació similar, us aconsellem que contracteu els serveis d’un advocat que pugui informar-vos i defensar els vostres drets adequadament. Us recordem que a Huguet & Ostáriz Abogados comptem amb una llarga experiència a defensar els drets dels nostres clients, els nostres casos d’èxit ens avalen.

Un usuari de Facebook és condemnat per comentaris aliens al seu mur

Un usuari de Facebook és condemnat per comentaris aliens al seu murSEGRE

tracking