SEGRE

COL·LABORACIÓ

Posem al dia el polígon industrial El Segre

Posem al dia el polígon industrial El Segre

Posem al dia el polígon industrial El SegreSEGRE

Creat:

Actualitzat:

He repetit manta vegada el meu somni de fer de Lleida la gran capital de l’interior de Catalunya, la segona capital del nostre país. Alguns pensaran que ja en som, de capital. Efectivament, des d’un punt de vista administratiu, Lleida és capital.

Som la capital d’una comarca i també d’una província. Tot i això, malauradament, durant molts anys no hem actuat com a tal. Una capital de debò ho és perquè té voluntat de ser-ho i d’exercir-ne.

Cal voler-ne ser. Cal ser molt més que un punt al mapa. Hem de ser, sobretot, un instrument de creació de riquesa, de progrés i de desenvolupament al servei de tot un territori.

I en aquest sentit, la industrialització és fonamental. Els membres de l’actual govern municipal, des de l’inici del mandat, vam tenir clar que, si en l’àmbit industrial continuàvem fent el mateix i com ho havien fet fins ara els governs socialistes, els resultats serien els mateixos. Per tant, si volíem millors resultats, era necessari canviar la manera d’actuar.

Convindran amb mi que hi ha dues maneres d’actuar de manera diferent. Per una banda, fer coses noves i, per l’altra, fer millor les coses que fins ara es feien. Pel que fa a coses noves, hem apostat per una Lleida amb nou sòl industrial, atractiva per als inversors de qualitat i creadora de llocs de treball.

Avui, tres anys després, podem dir que s’ha aprovat inicialment el Pla Director Urbanístic de Torreblanca Quatre Pilans, que el polígon privat de Torre Solé és una realitat i que l’estació de mercaderies de Pla de Vilanoveta bull d’activitat econòmica.Però no podem oblidar els sectors industrials que actualment operen a Lleida, sobretot la zona industrial més històrica i emblemàtica de la nostra ciutat: el polígon El Segre. Mig segle després de la seva inauguració, el seu estat de degradació és tan evident que ningú pot negar la lamentable manca d’interès per la indústria lleidatana dels governs socialistes que ens han precedit.Doncs bé, ha arribat l’hora que la Paeria tingui present un polígon que ha generat durant molts anys riquesa i llocs de treball a la nostra ciutat. Gràcies als fons europeus i a la iniciativa del govern d’entesa a la Paeria, podrem revertir una situació que, com a capital que som, no podem consentir.

Per això afrontarem en els propers dies les obres de millora de l’avinguda de la Indústria del polígon industrial El Segre. Aquestes obres inclouen l’arranjament de la vorera, la incorporació de carril bici, arbrat i una dignificació general dels espais comuns. També hi ha prevista una segona gran actuació en la sol·licitud que la Paeria ha fet en la propera convocatòria dels Next Generation i que tenim el convenciment que assolirem en els propers mesos.Però les millores no acaben aquí.

En unes setmanes tindrà solució un problema, poc conegut per la majoria de ciutadans de Lleida, però que és vital per al bon funcionament d’aquest sector industrial: disposar d’aigua potable. Sí, efectivament, estem al 2022 i el polígon El Segre no disposa del servei bàsic d’aigua potable. Aquesta anacrònica anomalia quedarà solucionada amb la construcció d’una potabilitzadora, projecte que hem aconseguit tirar endavant entre Paeria i l’Associació d’Empresaris del polígon de manera conjunta.I en les dates en què ens trobem, no puc no recordar el Josep Tarragona Masana, que ens ha deixat fa pocs dies.

Fins al darrer dia de la seva brillant trajectòria empresarial va ser el president de l’Associació d’Empresaris del Polígon El Segre i un dels grans impulsors de l’activitat industrial i logística de la nostra ciutat. Des d’allà on siguis, Pepito, podràs veure fet realitat el que sempre havies somiat: un polígon, el teu polígon, amb les condicions i infraestructures pròpies d’una àrea industrial del segle XXI.I seguirem treballant. Tenim molta feina al davant per fer de Lleida la ciutat que somiem.

Els que estimem Lleida ens agradaria que fos reconeguda com un lloc d’oportunitats, com un pol d’atracció econòmica, empresarial i cultural, com el millor lloc per viure i realitzar-se en tots els àmbits personals i col·lectius. Ningú hauria de marxar de Lleida per poder desenvolupar el seu projecte de vida. Això és el que ens mou i no pararem fins a aconseguir-ho.

tracking