SEGRE
Generositat musical

Generositat musicalJ.C.

Creat:

Actualitzat:

A un nou espai musical, El Zulo de la Trinitat, adjacent al popular restaurant Can Ramon, aquest local de menjar casolà i despatx de pollastres a l’ast i plats de tota la vida, vam ser convocats a la trobada solidària per donar suport a un projecte d’auxili a nens del carrer de Manila, a les Filipines, dirigit per un tal Jesús Marco del qual he estat incapaç de trobar cap rastre a internet... Dit això, cal agrair al públic que va acudir-hi i, per descomptat, la generositat dels oficiants musicals que van amenitzar aquesta reunió. A saber, la banda de reggae i ska Des’Acords i diversos cantautors urbans d’expressió diversa com Fustegueres, Antonio Herreros o Joan Blau. Vaig acudir-hi per amistat amb la gent del restaurant, per fer-me ressò de la iniciativa i, de passada, per tafanejar alguns dels artistes que –mea culpa– no havia escoltat fins a la data.

A part del biaix reivindicatiu de Fustegueres, cada vegada més canyero en l’aspecte social, i de la ja coneguda poètica quotidiana i amorosa de Joan Blau, que van obrir i van tancar l’acte, sentia viva curiositat per conèixer Des’Acords i Antonio Herreros. Kenneth Batiste i la seua gent ens van divertir amb les seues meritòries cançons de ritme jamaicà cantades en català, encara que la sorpresa me la vaig endur amb el músic Antonio Herreros, que va venir acompanyat aquesta vegada per Jordi Vidal. El seu estil, una mixtura amb aroma a Sabina, Krahe i Kiko Veneno, encara que amb personalitat pròpia, de la qual em va agradar, en especial, aquest talent melòdic seu tan rellevant i unes lletres de qualitat literària que podria haver firmat qualsevol dels astres citats. Un artista especial que seguiré amb atenció a partir d’ara. Ho juro!

POP Intèrprets: Fustegueres, Des’Acords, Antonio Herreros, Joan Blau. Sala: El Zulo de la Trinitat. Data:10 de febrer. ★★★✩✩

tracking