SEGRE
Bellament calorosos

Bellament calorososJ.C.

Creat:

Actualitzat:

FADO

Grup: 3 No Fado.

Festival: Interfado 

Sala: : Cafè del Teatre.

Data: 19 d’octubre.

★★★★☆
La vuitena edició de l’Interfado, organitzat per l’Orfeó Lleidatà i amb la cantant Carol Blàvia al capdavant d’operacions, es va inaugurar amb un esdeveniment realment magnífic. Poca broma, ja que la proposta que firmen els membres del projecte 3 No Fado –Joao de Sousa (veu i guitarra), Rafael Fraga (veu i guitarra portuguesa) i George da Rocha (veu i contrabaix)– ens va deixar als que hi vam anar bocabadats i amb regust d’absolut privilegi.

Partint d’un concepte molt contemporani i modern del gènere, aquests tres músics i cantants, malgrat viure un pèl allunyats els uns dels altres (a Varsòvia, Amsterdam i Barcelona, respectivament), s’esforcen a unir talent i trobar temps i espais comuns per oferir al públic fadista un xou molt atractiu però en absolut banal.

El repertori, embastat amb formes més que equilibrades a base de composicions d’aquests tres superbs creadors, i interpretat de manera mancomunada, encara que basant-se cada veu solista en les delicades harmonies vocals dels seus altres dos companys, no hi ha dubte que va acabar entusiasmant tot el públic assistent, que ho va celebrar amb soroll indissimulat.

I és que aquesta manera de treballar el fado, que també s’obre a altres influències com la música brasileira, els aires africans o la tradició folklòrica centreeuropea, dóna lloc a un híbrid bellíssim i calorós mitjançant un vehicle expressiu de cridanera i agraïble actualitat, qüestió ja apuntada a l’inici.

Cal no oblidar, tampoc, la prèvia a base d’especialitats culinàries lusitanes, com sempre, a l’altura de les nostres expectatives gustatives més elevades.

tracking