SEGRE
Borja Penalba i Maria del Mar Bonet, divendres passat a la UdL.

Borja Penalba i Maria del Mar Bonet, divendres passat a la UdL.J.C.

Creat:

Actualitzat:

CANÇÓ AUTOR

Intèrprets: Maria del Mar Bonet & Borja Penalba.

Espai: Universitat de Lleida.

Data: 4 de juny.

★★★★
Ja recuperada del contratemps físic que l i va impedir inaugurar musicalment el mes d’abril passat la X Setmana de la Sostenibilitat i la Salut a la UdL, l’actuació de Maria del Mar Bonet, acompanyada del guitarrista i cantant Borja Penalba, va servir, contràriament, per posar el colofó a aquest esdeveniment que cada any celebren els universitaris de la ciutat. Com a magnífic exemple pràctic del missatge didàctic que la Comissió de Medi Ambient vol traslladar, es van utilitzar plaques solars per alimentar el sistema d’amplificació de l’actuació a l’aire lliure, obtenint així un so cristal·lí i molt embolcallant, que va ressaltar de manera magnífica les veus de la cantant mallorquina i del músic valencià, a més dels instruments d’acompanyament d’ambdós.

La veritat és que, havent escoltat dotzenes de vegades la Bonet, sempre amb un resultat artístic excels, el meu interès especial en aquesta ocasió era poder veure en directe per primera Borja Penalba, músic excel·lent que ja admirava a distància pels seus discos i col·laboracions amb gent diversa dels Països Catalans. 

Vaig sortir de l’experiència encantat, ja que la interpretació dels temes del disc imponent que ambdós acaben de publicar, gravat en directe al Teatre Micalet de València, va deixar clara, del tot, la compatibilitat d’aquests dos grans artistes. De la qualitat de Bonet no descobriré res nou a hores d’ara, però sí de Penalba, les virtuts instrumentals del qual em van semblar extraordinàries i la seua veu, profunda i d’aiguardent i de sonoritat tan americana senzillament em va subjugar.

tracking