SEGRE
Absolutament deliciós

Absolutament deliciósJ.C.

Creat:

Actualitzat:

JAZZ
★★★★☆
Array

Resulta del tot reconfortant comprovar com el planter català de músics de jazz es mostra inesgotable des de fa diverses dècades.

Pel que fa a Barcelona, des del Conservatori del Liceu, el Taller de Músics, l’ESMUC o altres centres menors de la resta de la província, a banda dels quals també poden comptabilitzar-se’n a Girona, Tarragona o Lleida, l’aparició de solistes o instrumentistes talentosos sembla constant i no és ni arriscat ni tampoc aventurat afirmar que la bona salut del gènere resta absolutament garantida per a molt temps al nostre territori. Però per a mostra, el millor botó que representa la jove i superdotada compositora, pianista i cantant Belén Bandera, que ens va visitar aquests últims dies per presentar-nos en viu Origins (2019), el seu delicat primer treball discogràfic, llançat poc abans d’esclatar la pandèmia.

.

Més enllà dels formats més o menys asèptics de la majoria d’àlbums del gènere jazzístic, aquest se’ns presenta en un bellíssim llibre disc que resumeix la seua primera producció compositiva, ambientada amb fotografies de viatges personals a països propers o remots, i completada amb citacions literàries o poemes del gust de l’artista.

En formació de quartet, acompanyada de Carla González (contrabaix), Arnau Pallarols (piano) i Enric Fuster (bateria) –companys tots d’estudis musicals de la nostra protagonista d’avui, que van exhibir també nivell tècnic digne de nota–, Belén va portar la veu cantant oferint un xou absolutament deliciós en el qual vam poder apreciar la seua immensa qualitat des de tots els punts de vista. L’entrada exigua de públic no va ser obstacle perquè tots s’entreguessin en cos i ànima, cosa que els que vam anar a trobar-los vam saber valorar en la seua justa mesura i revalidar-ho sense pal·liatius amb els nostres aplaudiments i estima indissimulada.

Com es mereixien..

tracking