SEGRE
Koko-Jean & The Tonics van actuar al Cafè del Teatre.

Koko-Jean & The Tonics van actuar al Cafè del Teatre.J.C.

Creat:

Actualitzat:

JAZZ

Intèrpret: Koko-Jean& The Tonics.

Sala: Cafè del Teatre.

Data: 18 de desembre del 2021.

★★★★★
El nostre retorn al Cafè de l’Escoxador no podia haver tingut millor excusa. O sigui, el gran concert, com no n’hi ha, que ens van oferir la cantant afrocatalana Koko-Jean Davis flanquejada per The Tonics (Anton Jarl, bateria; Víctor Puertas, orgue Hammond, i Dani Baraldés, guitarra), quatre artistes capaços de presentar un producte musical potentíssim amb grans dosis de soul, rhyth’m&blues, jazz i rock&roll, tot això divertit i perfectament greixat. Amb la sala plena gairebé a vessar, l’espectacle no va tenir fissures en absolut i va desenvolupar-se de principi a fi a una altíssima temperatura sonora.

Aquesta proposta, que conviu en el pla professional amb la que Davis protagonitza en paral·lel al costat de The Excitements, banda que ha visitat Lleida més d’una vegada, ofereix un ventall estilístic encara més ampli que el d’aquells, amb una Koko-Jean que, sense renunciar a la seua faceta habitual d’eficaç líder vocal, toca aquí, a més, altres pals estilístics que engrandeixen la seua figura de diva tot terreny. Vam gaudir, novament, de tot allò que ha convertit Davis en un referencial de la música negra al nostre país, és a dir, la seua portentosa veu capaç d’assolir les més altes cotes com a cantant solista, una entrega extenuant a sobre de l’escenari, saltant i ballant sense treva, a més de la seua capacitat de connexió amb el públic que vol disfrutar del seu art.

Aquesta reencarnació viva de la Tina Turner de les millors èpoques es troba en un estat de gràcia artística descomunal capaç de fer moure’s fins i tot un mort, portada en safata per aquest trio instrumental de ritme i groove igualment insuperable. Vam escoltar gairebé tot el repertori disponible: els EP Hairwhip i Please Mr. Milton i l’àlbum Shaken & Stirred, editat recentment, alguna versió americana, esclar, i, com a sorpresa, temes com Pattin’Juba, peça basada en una dansa tradicional d’origen africanohaitià, la funció tribal de la qual era purgar l’esperit. De debò. SEN-SA-CI-O-NAL!!!!.

tracking