SEGRE
L’escriptora lleidatana Ramona Solé ja té nou llibre.

L’escriptora lleidatana Ramona Solé ja té nou llibre.SANTI IGLESIAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Últimament podem trobar moltes lectures amb investigadores femenines com a protagonistes, i en aquesta novel·la en tenim un exemple molt interessant. A la primera entrega de la sèrie, L'Àngel Negre, guanyadora del premi a millor novel·la negra al festival Cubelles Noir, vam conèixer la protagonista, Valentina Palau. Una noia jove, una rica empresària que després de divorciar-se decideix fer un canvi en la seva vida de comoditats, entrar al cos dels Mossos d'Esquadra i demostrar que les seves capacitats, unides als seus recursos, la poden fer arribar lluny.

Si la primera novel·la començava a Vic i ens feia viatjar per espais glamurosos de França i Suïssa, fins a arribar a terrenys gèlids de Rússia, en aquesta nova entrega, Lluna vella, els escenaris són més propers i es mouran entre Barcelona i el Pirineu lleidatà, on fa anys va haver-hi unes desaparicions de nens que van tenir atemorida tota la zona, i que mai es van resoldre.En aquesta ocasió, la Valentina voldrà investigar el cas, que esquitxa la seva família elitista de molt a prop, intentant deixar al marge l’inspector Martí Alemany, però de nou quedarà clar que quan fan equip són més eficients i aconsegueixen millors resultats. A ell li agrada seguir les normes, té l’experiència i el seny, ella té una intuïció innata i molts recursos. A banda del cas que els ocupa, han de patir també per un personatge que està obsessionat per la mossa d’esquadra, algú poderós i perillós, que és més a prop d’ella del que s’havien imaginat.Un argument complex i a la vegada àgil de llegir, explicat amb una escriptura que ens relata els fets i l’acció de manera molt visual i sempre in crescendo.

Maria Sardans aconsegueix que ens endinsem en la història, seguim la investigació amb interès, i a estones patint força pels protagonistes.La Valentina Palau és elegant, sofisticada, impacient i sovint temerària. L’autora ha creat una protagonista original i carismàtica, un personatge potent que esperem que continuï fent tàndem amb l’inspector Alemany i ens facin gaudir de més investigacions interessants i aventures arriscades. 

tracking