SEGRE

Creat:

Actualitzat:

En una decisió consensuada per la Generalitat i l’ajuntament de Barcelona, els polítics cediran el lloc de la capçalera de la manifestació antiterrorista de dissabte que ve als ciutadans i, en concret, al personal dels serveis públics que van actuar a primera fila arran dels passats atacs: Mossos d’Esquadra –i les respectives policies locals– i serveis d’emergències, des de metges fins a psicòlegs.

A falta de concretar els detalls sobre el format, així ho van confirmar tant l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com el conseller de la Presidència, Jordi Turull. Aplaudim des d’aquí la rapidesa de totes dos administracions al tancar un debat estèril sobre qui havia o no d’encapçalar aquest acte, que serà una finestra al món a favor de la pau i contra el terrorisme.

No es tracta d’una manifestació per reclamar drets polítics concrets, ni lleis o marcs jurídics. L’acte del passeig de Gràcia té com a única finalitat unir persones de tota mena de races, creences religioses o ideologies per dir ben alt i fort que el terrorisme no podrà apaivagar les conquestes de llibertat, igualtat i democràcia que tants segles han costat consolidar a Europa i al món occidental en conjunt.

També serà el moment de mostrar, tots a l’una, que la diversitat, la pluralitat i les diferències culturals que els immigrants han aportat a la nostra societat no són el problema, al contrari, i que Catalunya, Espanya i el món sencer són en si heterogenis. Tots venim d’algun altre lloc i les diferències sempre han enriquit els pobles i han ajudat en el progrés econòmic, social i cultural.

Es tracta de cridar units que els ciutadans no tenim por, i si en tenim, ens esforcem a superar-ho, per fer front a aquesta barbàrie dirigida per criminals que utilitzen totes les estratègies de les sectes més radicals per a les seues infames finalitats, que no són cap altra que sembrar el terror i desestabilitzar, dividir i enfrontar els ciutadans, convertint també en víctimes els mateixos musulmans.

Ningú no pot ni ha de ser vetat en l’acte de Barcelona, per molts interrogants que planin sobre les polítiques de venda d’armament a països que financen l’Estat Islàmic. No és ni el moment ni el lloc, temps hi haurà de discutir aquests aspectes en els parlaments. Barcelona encara està de dol i l’únic que vol és continuar sent una ciutat de concòrdia i pau oberta al món.

tracking