SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Una de les últimes campanyes de prevenció d’accidents posada en marxa per Trànsit de la Generalitat és especialment emotiva i impactant. En els espots televisius se’ns presenten persones anònimes assegudes soles en una platea de cine a qui una veu en off els pregunta quina és la xifra de víctimes mortals que els semblaria acceptable.

Els protagonistes responen una quantitat molt més baixa que, per exemple, els 126 morts que portem sumats en el que va d’any a Catalunya. La veu en off continua i els pregunta què opinarien si fossin només dos o tres. La vintena d’interrogats en els diferents espots coincideixen a afirmar que seria fantàstic.

Tot seguit, els mostren imatges de dos o tres familiars directes incidint en el fet que què els semblaria que fossin ells. Com és d’esperar, els interrogats s’esfondren i volen que la xifra arribi a ser zero. Però, per desgràcia, aquest desig és molt lluny de convertir-se en realitat i ahir algunes famílies de Balaguer van sentir a les seues pròpies carns l’horror que suposa perdre gent propera a la carretera després d’un sinistre que no té volta enrere, a diferència de les suposicions que veiem a la campanya de la Generalitat.

I és que dos germans de 24 i 30 anys van morir, igual que una jove de 23, parella d’un d’ells, i dos més van resultar ferits de gravetat al sortir de la via el vehicle que conduïa un dels dos germans a primera hora del matí, quan tornaven a la capital de la Noguera després d’assistir a les festes de les Avellanes i Santa Linya. Les primeres investigacions dels Mossos apunten com a causa més probable del sinistre l’excés de velocitat, alhora que van certificar que la jove no portava cordat el cinturó de seguretat, per la qual cosa va sortir disparada del vehicle.

Per moltes campanyes de prevenció que es posin en marxa, si no som conscients de la responsabilitat que implica posar-se al volant, difícilment frenarem aquesta sagnia que sembla no tenir final. I és que a la mort dels tres joves de Balaguer, ahir a la tarda en vam haver de sumar una altra quarta en un accident amb tres vehicles implicats al municipi de Bassella, amb la qual cosa les víctimes mortals a les vies de Lleida des de principis d’any ja són 23. Una xifra esgarrifosa.

tracking