SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quatre excursionistes francesos que feien una ruta per la Val d’Aran van ser sorpresos el matí del dimarts 21 d’agost per la presència d’una óssa i tres cadells en un bosc de la zona de Montgarri.

Després que la femella mare s’aixequés sobre les potes posteriors i rugís davant de la presència d’un dels joves que anava més avançat, aquest excursionista va sortir corrents allunyant-se del grup per por a l’animal, motiu pel qual els seus companys van decidir demanar ajuda al servei d’emergències de la Generalitat.

Tot va acabar sense incidents després d’un desplegament de Mossos, Bombers i Agents Rurals i del Conselh, amb helicòpters inclosos. L’incident és un capítol més en la controvertida presència d’aquests plantígrads al Pirineu, tant català com francès.

És evident que l’ideal seria la convivència entre l’ós bru i els veïns, ramaders, turistes o persones en general que puguin viure o disfrutar de les muntanyes d’aquestes comarques, però la realitat no sempre respon a l’idoni per a la protecció i pervivència d’aquesta espècie i el prioritari benestar dels habitants d’aquestes valls.

Per tant, una vegada més demanem les preceptives mesures de seguretat perquè aquesta convivència sigui possible sense posar en risc les persones ni les economies, ja prou deficitàries, del Pirineu. Més sobre la migració Almenys 115 immigrants subsaharians van aconseguir ahir saltar la tanca fronterera que separa Ceuta del Marroc en un dia en què se celebrava l’Eid al-Adha, la pasqua musulmana, que coincideix amb la peregrinació a la Meca.

La Guàrdia Civil va informar en un missatge a Twitter que durant l’assalt massiu van resultar ferits lleus set agents per cremades d’àcid i calç viva. El desafiament migratori a què està intentant posar ordre la Unió Europea només es podrà solucionar a través de plans de cooperació amb els països d’origen i de trànsit i amb un projecte de gestió comú, eficient i humanitari de la migració.

Qualsevol altre mètode, repressiu o exclusivament caritatiu, està condemnat al fracàs.

tracking