SEGRE

Creat:

Actualitzat:

No descobrim res si diem que en política les aparences tenen un pes important i és d’agrair que, entre els seus professionals, predomini el tarannà receptiu, constructiu i conciliador que, a la pràctica, suposa intentar resoldre problemes i no crear-ne.

Aquest preàmbul ve a col·lació de les paraules del nou ministre de Cultura, José Guirao, tant en la primera presa de contacte amb la consellera del departament homòleg, Laura Borràs, dimecres al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), com en una entrevista concedida a RAC1.

Guirao, que en el primer acte va dir que en un mes es reuniria amb Borràs per abordar oficialment “assignatures pendents” amb Catalunya, ahir va ser més explícit sobre una, el conflicte amb Aragó per l’art originari de Sixena.

En aquest sentit va afirmar que és favorable a la permanència al MNAC de les pintures murals fins que existeixi una resolució judicial definitiva sobre aquesta qüestió, amb l’objecte de la “conservació” d’aquestes impressionants obres, demostrant així senzillament sentit comú amb l’únic objectiu de preservar aquestes obres remogudes ja en massa ocasions i amb els riscos que això suposa.

Començàvem aquest article parlant de tarannà i Guirao, de moment, està demostrant estar als antípodes del seu antecessor, Íñigo Méndez de Vigo, qui, emparant-se en l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució, va ordenar al novembre el traumàtic trasllat de peces del Museu de Lleida a Sixena, malgrat que tampoc existia una sentència ferma en aquest sentit.

Esperem que en la reunió del setembre entre Guirao i Borràs aquest tarannà continuï i la trobada doni els seus fruits. Precaució sobre el tractor

Un veí de Torrelameu és la tercera persona que mor aquest any a les comarques de Lleida en un accident amb tractors implicats. Encara que s’han de determinar les causes d’aquest sinistre, és necessari fer una crida a extremar la precaució a l’hora de circular i treballar amb aquests vehicles, ja que abaixar la guàrdia quant a aspectes de seguretat pot comportar resultats fatals.

tracking