SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Si bé és cert que la número dos de la llista del PSC a les últimes municipals era Montse Mínguez i per tant correspondria a ella ser l’alcaldessa de la ciutat de Lleida fins a les eleccions municipals de la primavera del 2019 després de deixar el càrrec l’expaer Àngel Ros, també ho és que la proximitat dels comicis locals recomanava que la persona que succeís el nou ambaixador espanyol a Andorra fos la mateixa que encapçalarà la llista dels socialistes de Lleida per intentar conservar el govern de la Paeria.

I la forma més democràtica que existeix per elegir aquesta persona són les primàries, i més quan existeixen almenys dos persones que han mostrat el seu interès i predisposició per presentar-s’hi. Per tant, poc podem afegir a la decisió dels 368 militants del PSC de la ciutat de Lleida que han escollit Fèlix Larrosa.

Volem desitjar-li sort i encerts en aquests nou mesos que ostentarà la vara de la capital de Ponent, amb molts reptes sobre la taula, tant de nivell urbanístic com comercials, industrials, socials, culturals i polítics. A partir d’aquest període, ja serà novament la ciutadania la que decidirà a les urnes les persones que dirigiran i guiaran la Lleida dels propers quatre anys. Una xacra que no cessa Un home de 57 anys va ser detingut ahir després d’assegurar en una trucada al 112 que acabava de matar la seua parella sentimental, de 60, per estrangulació, en un habitatge d’Oriola (Alacant). La víctima, de nacionalitat búlgara, no presentava signes externs de ferides per trets o arma blanca, de forma que es creu verídica la versió del detingut que va poder ser escanyada, encara que aquest extrem haurà de ser confirmat a l’examen forense.

Amb aquesta són ja 28 les dones assassinades per les seues parelles en el que va d’any a Espanya, gairebé mil des que n’existeixen recomptes oficials (2003), sense que la violència masclista tingui un pla de xoc per atallar aquest terrorisme domèstic que no cessa. Les reformes penals i les mesures polítiques hi ajuden, però sense pressupost perden efectivitat.

tracking