SEGRE
Recepció a l'ajuntament i rua pels carrers de Cervera. Ampliarem les imatges...

Festa en homenatge a Marc Màrquez 2018

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez està reescrivint la història del motociclisme a força de precocitat i talent, com vam explicar àmpliament a l’especial que SEGRE li va dedicar ahir. Ja ha guanyat cinc dels últims sis Mundials de MotoGP i acumula set títols en totes les cilindrades en tan sols nou anys, una progressió que, si es manté, posa en perill fins i tot l’hegemonia dels més grans. Des que va guanyar el Mundial de 125 el 2010, les plusmarques, especialment de precocitat, han anat caient sense fre. Des d’aleshores i fins avui, tret del 2011 i el 2015, tots els finals de temporada s’han saldat amb títols mundials per portar a les vitrines del Museu Comarcal de Cervera, que ja demana a crits una ampliació o un canvi d’ubicació per acollir tant trofeu. Cada vegada són menys els que dubten que aquest prodigi sobre rodes atraparà ben aviat el que va ser el seu ídol de petit, un Valentino Rossi que es resisteix a ser superat per aquell que no fa gaire era el seu amic. Però per assolir la glòria ha hagut de superar molts esculls i sempre ho ha fet amb la sinceritat, senzillesa i tenacitat que el caracteritzen. Marc Màrquez ja és sense cap mena de dubte l’esportista més premiat que hagi tingut mai Lleida i l’homenatge que li van donar ahir la ciutat i els fans és més que merescut.

Quant a la polèmica de no sortir al balcó de la Paeria al negar-se l’ajuntament a treure la pancarta en favor dels presos independentistes, va resumir bé l’alcalde, Ramon Royes, el respecte que mereixen les dos posicions. Marc o el club de fans, els espònsors o marques que el patrocinen, tenen tot el dret de no voler barrejar un tema polític amb l’esport que ell representa. I, per descomptat, l’ajuntament fa bé a mantenir la pancarta de suport als polítics i líders cívics a la presó, perquè és el sentir de molts veïns de la ciutat, que el consistori representa.

El mateix Màrquez va treure ferro a la controvèrsia amb el seu sentit de l’humor que és, a més del seu talent sobre la moto, la millor carta per fer front a qualsevol contratemps amb què s’ha trobat i es trobarà en la seua esperem llarga carrera esportiva. Només queda desitjar al tro de la Segarra que continuï aconseguint triomfs sobre les dos rodes i portant el nom de Cervera i de tot Lleida arreu del món amb la humilitat i personalitat que l’han convertit en un exemple per a l’esport.

tracking