SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ahir van arribar a Palma els primers turistes alemanys de la temporada en dos vols des de Düsseldorf i Frankfurt, sense por al coronavirus, però conscients que seran unes vacances diferents. Encara no hi ha mobilitat interna, però ja poden arribar turistes alemanys i és important que s’incentivi el desembarcament de visitants estrangers, però també ha de pensar-se en el turisme interior, que està desarborat mentre no es permeti la mobilitat des de les grans capitals o entre autonomies, una cosa que no succeirà fins diumenge vinent. Tindrem un estiu marcat per la pandèmia perquè els experts ja han pronosticat que els contagis no desapareixeran totalment, que els possibles focus estan controlats, però seguiran sorgint casos aïllats i ens haurem d’acostumar a conviure amb el virus fins que arribi la vacuna. Per això caldrà treballar per compatibilitzar totes les normes sanitàries amb la vida normal de qualsevol estiu, amb les activitats econòmiques adaptades i sobretot amb el turisme, que representa entorn del 12 per cent del Producte Interior Brut de Lleida, i fins i tot una mica més en l’àmbit estatal.

Per a les nostres comarques, i les d’interior en general, és una bona oportunitat per captar turisme nacional que en altres ocasions buscava destinacions llunyanes durant l’estiu i que aquest any optarà previsiblement per viatjar per dins de la Península, en zones que no estiguin massificades, que permetin el contacte amb la naturalesa i els esports d’aventura, que presentin una oferta diversificada per a tota la família i que garanteixin seguretat davant la pandèmia. I les comarques de Lleida poden oferir tots aquests avantatges i competir amb qualsevol altra destinació per la bellesa dels seus paratges, per la qualitat i diversitat de l’oferta i pel condicionament de les instal·lacions turístiques.

Ha començat a notar-se un augment de reserves a les cases de turisme rural, una modalitat que en aquestes circumstàncies estarà en auge, però cal treballar perquè augmentin les reserves també als càmpings i als hotels amb campanyes de difusió que portin l’oferta de Lleida a tot Catalunya, on segons les enquestes continuem sent molt poc coneguts en franc desavantatge amb la resta de províncies, i a tot Espanya perquè encara estem a temps de salvar la campanya turística dels mesos de juliol i agost apostant també pel visitant de proximitat.

tracking