SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Per un dia el protagonisme va tornar als carrers, a la gent que tenia ganes de sortir i gaudir de la festa de Sant Jordi, de compartir llibres i roses i tots ens congratulem que Sant Jordi s’imposi al virus, a la pandèmia i a la foscor que patim des dels últims catorze mesos. L’any passat no es va poder celebrar la diada, estàvem tots confinats, no hi havia ambient als carrers i sí molta preocupació i fins i tot por sobre el futur immediat i, per sort, aquest any hem viscut un ambient diferent.

Encara no hem tornat a la normalitat, però sí que s’ha pogut celebrar la festa al carrer i els llibres, la cultura i les roses han recuperat el protagonisme que els correspon en aquesta data, encara que hàgim hagut de suportar cues i respectar els aforaments permesos als recintes autoritzats que no han impedit que es recuperi l’esperit de la festivitat de tots els anys. És un primer pas cap a la normalització de la vida social amb totes les precaucions necessàries perquè l’amenaça continua latent, però és un pas endavant cap a la recuperació de la vida normal i sobretot perquè el món editorial i cultural recuperi aire.

Cal felicitar-se en els moments que vivim del fet que els llibres recobrin protagonisme i també que la lectura hagi estat un consol durant els mesos de pandèmia perquè és important que la literatura continuï sent un refugi en temps complicats i també un plaer per gaudir de la imaginació i la creativitat dels escriptors. Menys ocupació a temporersEncara que ahir no es recuperés el nivell de vendes de les edicions de Sant Jordi anteriors a la pandèmia, hem avançat cap a la normalitat, cap a la recuperació de la festa del llibre i de la rosa i cap a la derrota del virus que ens ha castigat durant l’últim any.

A aquestes altures, no és tan important quins han estat els autors més venuts, com el fet que els llibres han recuperat el carrer, el protagonisme i que la ciutadania ha pogut celebrar amb relativa normalitat una festa única de cultura i civilitat i que s’obre la porta al fet que anem recuperant el que hem perdut en els últims mesos..

tracking