SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Després de la tensió viscuda fa nou dies a la Llotja en la reunió fallida de l’alcalde amb els opositors a la construcció de l’alberg a Pardinyes, és imprescindible apaivagar els ànims i buscar vies de diàleg per arribar a una solució consensuada. En teoria, podria ser una bona fórmula l’audiència oberta anunciada ahir per Pueyo en el ple de la Paeria, abans que es rebutgés una moció presentada per la plataforma en defensa d’una residència a Pardinyes, i segurament hauria hagut de ser el primer pas també abans de prendre cap decisió.

Començar debatent, analitzant, negociant i fins i tot oferint alternatives si cal abans de prendre una decisió i no al revés, prendre la decisió com s’ha fet i buscar ara una fórmula per corroborar-la, perquè no s’ha concretat qui formarà part de la comissió de treball, qui participarà en l’audiència oberta i si les conclusions a les quals s’arribi seran vinculants per a la Paeria. D’entrada, ja hi ha versions contradictòries perquè, segons l’alcalde, la regidora Sall ha fet fins a deu reunions per tractar aquest tema, mentre que el portaveu de la plataforma opositora assegura que el govern municipal ha suspès en dos ocasions la reunió que tenien convocada amb l’alcalde.

Si les dos parts reclamen diàleg sembla absurd que no s’hagin reunit, i estan obligats a fer-ho pel bé del barri i de la ciutat. .

Dit això, sembla evident que la ciutat necessita una infraestructura per atendre temporers i persones sense llar, que no poden dependre de la bona voluntat d’entitats religioses o caritatives, i les quals tampoc podem deixar que dormin a la intempèrie. Tampoc és solució allotjar-los com s’ha fet els últims estius en un dels pavellons de la Fira, perquè no compleixen les condicions necessàries i estan destinats a una altra finalitat.

Pot entendre’s que s’optés pel pavelló com una solució d’urgència davant d’una emergència, però la provisionalitat no pot mantenir-se. Pot i s’ha de debatre si la solució adequada és un alberg o altres propostes, però alguna cosa ha de fer-se, i l’equip de govern està en el seu dret d’optar per un model determinat i decidir la ubicació, però faria bé a consensuar-lo i aconseguir els màxims suports.

.

De la mateixa manera, tenen dret els veïns de Pardinyes a exigir la residència que se’ls va prometre i que també és una necessitat del barri, però cal buscar la compatibilitat de les dos infraestructures i la reivindicació d’una no ha de significar el rebuig de l’alberg. És evident que s’hauria pogut gestionar millor el tema, amb un debat previ, unes explicacions més exhaustives i una possible negociació, però encara estan a temps totes les parts d’asseure’s a la mateixa taula, demostrar bona voluntat i fer que l’audiència oberta sigui efectiva.

tracking